imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Актуализация 10.11.5 за OS X вече е налична в App Store


От началото на месец април Apple пусна няколко тестови варианта на очакваното обновление 10.11.5 на операционна система OS X El Capitan. След като неутрални разработчици се запознаха с промените и дадоха своите коментари, компанията от Купертино стартира официалната актуализация на OS X – OS X 10.11.5 преди по-малко от денонощие.

Искаме да ви припомним, че операционната система OS X El Capitan стартира на 30 септември 2015 година, а с петата поредна актуализация ще се запознаем днес, почти два месеца, след като станахме свидетели на версия 10.11.4, която въведе Live Photos в Messages, както и ни позволи да защитим с парола, индивидуално избрана бележка в приложението Notes.

Screen Shot 2016-05-18 at 13.17.37

OS Х 10.11.5 актуализацията може да бъде извършена чрез вградения механизъм на вашия Mac или MacBook, като за целта просто отворете App Store, изберете раздел Software Update и стартирайте обновлението. Подобно на всички предни актуализации, днешната версия 10.11.5 отново е достъпна за всички устройства с инсталирана операционна система OS X El Capitan.

Настоящото обновление няма да ви запознае с промени във външния вид на операционната система, но за сметка на това Apple фокусира усилията си върху подобряването на производителността, поправката на съществуващи грешки, както и актуализира наличните защити на вашата операционна система.

Съвсем традиционно, преди да стартира ъпдейта, компанията от Купертино обяви четири бета версии, като първата от тях стартира на 6 април. Вероятно ще срещнем още няколко актуализации, преди да се запознаем официално с новата операционна система 10.12, която вероятно ще бъде преименувана на macOS, за което може да разберете повече, като натиснете тук.

В очакване сме Apple да представи новата версия на операционната система по време на “Световната конференция на разработчиците 2016”, която ще се състои между 13 и 17 юни. За момента знаем много малко за 10.12, но предположенията са, че тя ще донесе значителни промени, като една от тях може да бъде наличието на Siri.

Източник: macrumors

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.