imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Актуализация 10.12.4 на OS X ще донесе промени в iTunes


Още през февруари, Eddy Cue, вицепрезидент на Apple и ръководител на iTunes, обеща, че с излизането на OS X 10.11.4 ще видим и новата версия на музикалното приложение, която ще ни предостави, както по-семпъл дизайн, така и по-интуитивно управление. Въпреки малкото забавяне, обещанието ще бъде спазено, а ние искаме да ви запознаем с любопитните промени, които ще срещнете в новата версия на iTunes, която вероятно ще бъде официално представена в обновление 10.12.4 на OS X.

С любезното съдействие на достоверен източник на macrumors, имате възможност да се запознаете дори и с няколко интересни скрийншотове, благодарение на които ще добиете визуална представа за очакваните промени на музикалното приложение.

itunes124-800x396

Една от планираните промени ще замени изцяло досегашните иконки в горната лява част на iTunes, които ни дават възможност да преминаваме в различно съдържание, като Music, TV Shows, Movies и други с опростено падащо меню. Подобно на досегашната навигация, новото падащо меню ще показва най-използваните раздели, като потребителите ще имат отново възможността да редактират тяхната подредба, а освободеното място от иконките ще бъде заето от два бутона – “назад” и “напред”, с които ще имате възможност да преминавате по-бързо от един към друг раздел. Вижте как ще изглежда малката, но привидно удобна промяна, тук:

itunesnavigation-800x527

В статичната лява колонка на приложението, подобно на сегашната версия, ще имате възможност да добавяте различни части от съдържанието на вашата библиотека, както и организирани плейлисти, албуми, артисти и други. Както падащото меню, така и цялото съдържание на лявата колонка ще може да бъде редактирано по един бърз и лесен начин от потребителя.

itunesmainscreen-800x527

Новите менюта в iTunes 12.4 ще бъдат по-интуитивни, като дори наличното съдържание във вашата библиотека ще може да бъде редактирано през обновеното меню “Veiw”. Както може да видите на снимката, актуализацията ще разшири възможностите на част от менютата, както и ще направи тяхната употреба по-лесна.

itunesmenus

Поредната малка, но удобна промяна, за която разбираме от следващия скрийншот засяга “mini” плеъра, като неговата функция “Up next” ще бъде преместена в горната дясна част на екрана, където ще бъде по-ясно видима.

itunesupnext2-800x202

Все още не разполагаме с официална информация за датата, на която ще имаме възможност да се запознаем с iTunes 12.4, но източник на macrumors споделя, че актуализацията няма да се забави повече от няколко седмици, като отбелязва края на май до началото на юни месец.

Напомняме ви, че се разработват значителни промени и в Apple Music, с които ще имате възможност да се запознаете в очакваната 10-та версия на iOS, като вероятно част от тях ще засягат синхронизацията с iTunes.

Запознайте се с любопитната еволюция на iTunes през годините, като натиснете тук.

Източник: macrumors

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.