imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как да инсталирате iOS приложение през iTunes


Определена част от ежедневието на всеки от нас преминава пред настолен или мобилен компютър, а защо да не обърнем малко внимание и на своите iOS устройства и то без дори да откъсваме поглед от екрана на своя Mac или РС?

Вероятно вече сте се запознали с част от възможностите за синхронизация между вашия компютър и iPhone, които може да ви предложи приложението iTunes. В настоящата статия ще ви разкажем за още една изключително удобна функция, която на пръв поглед изглежда скрита.

Добре познатото ни iTunes приложение, с което разполага всяко macOS устройство, може да ви предложи един доста лесен и бърз начин за подреждане, премахване и дори добавяне на нови приложения във вашето iOS устройство, като iPhone, iPad или iPod touch.

Преди да изпробвате настоящите удобства, трябва да свържете вашето iOS устройство чрез стандартна USB връзка с избран Mac или PC компютър и да изчакате iTunes да се стартира автоматично. При положение, че все още не сте въвели своето Apple ID в приложението, сега е моментът да го направите, за да установите желаната връзка между двете устройства.

Screen Shot 2016-10-30 at 10.24.34 AM

След като горните стъпки са изпълнени, вие може съвсем спокойно да оставите вашето iOS устройство и да отправите поглед към iTunes. Точно под контролните бутони ще откриете падащо меню, което трябва да спуснете, а след като преминете през Edit Menu, маркирайте по стандартен начин Apps и кликнете върху Done.

При положение, че горното условие е изпълнено, отново отправете поглед към лентата, разположена точно под контролните бутони, но този път кликнете върху стандартната за мобилно устройство икона. В отворения прозорец просто отправете поглед към раздела Apps, който може да откриете в лявата част на екрана, и кликнете върху него.

Точно тук ще се запознаете и с всички страници с приложения, с които разполага вашето iOS устройство. За да пренаредите или изтриете избрано приложение, просто кликнете два пъти върху съответната страница и извършете желаната промяна по стандартен начин.

Screen Shot 2016-10-30 at 10.36.22 AM

Разбира се, разполагате с удобната възможност и да добавите желано приложение, като за целта ще трябва да се върнете в началната страница на iTunes и да кликнете върху вече добавената възможност Apps.

След като изпълните горните стъпки, отворената страница ще ви запознае с три раздела, като Library, Updates и App Store, а точно под тях разполагате с възможност за избор на вашето устройство. Кликнете върху App Store, а в отворената страница само трябва да изберете приложение и да го свалите по стандартен начин.

Screen Shot 2016-10-30 at 10.12.49 AM

Когато сте готови, кликнете върху иконката на вашето мобилно устройства, а след това изберете раздел Apps. Всички свалени с предната стъпка приложения вече са изброени в лявата колона, а вие просто трябва да кликнете върху бутон Install и да изчакате, а след това и върху Done, разположен в долната дясна част на екрана.

Това е всичко, а след като процедурата приключи, вашето iOS устройство ще ви запознае с всички нови приложения, които инсталирахте по съвсем бърз и удобен начин.

Разберете повече за новата компютърна операционна система macOS Sierra, като натиснете тук, а за iOS 10, тук.

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.