imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вашето iPad Pro поколение и няколко видео съвети от Apple


Последното iPad Pro поколение може да се похвали с два размера на екрана – 11 и 12.9 инча, като всеки от тях е с разпънат Liquid Retina дисплей, точно с какъвто разполага и iPhone XR. Външните размери на 11 инчовия таблет са идентични с тези на 10.5 инчовото iPad Pro поколение, докато 12.9 инчовият iPad се отличава с по-малки габарити от своя предшественик и то при идентичен диагонал на екрана, но нека видим и част от нещата, които може да правите с мощните таблети.

И двата варианта се характеризират като най-тънките таблети на Apple. Въпреки малките размери, във вътрешната част на тези „произведения на изкуството“ се крие и доста сериозна мощност. Техническите характеристики са повече от впечатляващи, но това не е единственото условие, разработката да може да измести вашия компютър. Неговата функционалност е в пряка връзка и с операционната система. iOS 12 се справя с тази задача по безупречен начин, но нека разгледаме и интересните видеа на компанията.

Life On iPad

A new way to travel

A new way to plan your wedding

A new way to start your business

A new way to make a video

A new way to make music

Видно от любопитните кадри, всичко може да стане по един изключително лесен начин, а ние ви припомняме, че последното iPad Pro поколение може да се похвали с най-мощния 8-ядрен процесорен чип, който някога е поставян в iPad – A12X Bionic. Четири performance ядра в комбинация с отново четирите efficiency, позволяват до 35% по-висока скорост на процесора в single-core режим, но и видео ускорителят не остава на заден план. Тук имаме завидните седем ядра, които позволяват на новия iPad Pro да има двойно по-висока графична производителност, докато AR графиките вече са с качество на гейм конзола.

В горната част на екрана на последното iPad Pro поколение ще откриете вградена TrueDepth камера, но има и една особеност, спрямо познатата ни към днешна дата система за лицево разпознаване. Face ID може да разпознае лицето на своя потребител без значение по какъв начин е хванал таблета или дали е насочен право към него. Вградената батерия издържа до 10 часа в режим на работа, докато на мястото на стандартния Lightning порт ще отриете доста по-високоскоростното USB-C предложение, но има и още нещо.

През септември месец ще дебютира и първата версия на iPad OS – специално предвидената операционна система на Apple за таблети, за която може да разберете повече, като посетите тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.