imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Важна Supplemental актуализация за macOS 10.14.3


За разлика от повечето предишни версии на настолната операционна системата, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Предложението се отличава с много нови възможности и с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но нека разгледаме и важната Supplemental актуализация на 10.4.3, която вече разполага със своята официална версия.

На пръв поглед разработката няма да ви запознае с никакви промени или нови възможности, но това не означава, че трябва да я подминавате с лека ръка. Всяка актуализация на Apple, колкото и малка да изглежда, поправя появили се грешки и подобрява защитата на вашия Mac. Ако искате вашият настолен или преносим Apple компютър да функционира правилно, както и съдържанието ви да бъде в защитена среда, трябва да инсталирате всяка появила се актуализация на системата без да се замисляте, което важи и за днешната, но нека да си припомним и основните Mojave промени:

  • Тъмен режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime (добавен с първата актуализация на системата).

Според официалната бележка, прикрепена към днешната Supplemental актуализация, разработката не само подобрява защитата и допринася за стабилната работа на вашия Mac, но и отстранява следните никак не малки грешки, които се появиха с официалната версия на macOS 10.14.3:

  • Достъп до микрофон и камера на ответната страна при изходящо FaceTime повикване, дори в режим на позвъняване, без осъществена връзка.
  • Допълнителна сигурност и защита на направените от вас по време на FaceTime разговор Live Photos.

За да инсталирате разработката, трябва да преминете през няколко съвсем лесни за изпълнение стъпки. Спуснете основното меню на системата, като кликнете върху логото на Apple, стандартно разположено в горния ляв ъгъл на екрана, след това кликнете върху Software Update и стартирайте процеса, като преминете през бутон Update now, но има и още нещо. Трябва да знаете, че настоящата Supplemental актуализация е в размер на около 1 гигабайт, а за да разберете повече за сериозните визуални и технически промени, с които може да се похвали последната Mojave версия на macOS, посетете тази връзка.

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.