imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вече може да инсталирате iOS 11.1


Вчера разгледахме първата тестова версия на iOS 11.2, която се застъпи и с последната бета на първата основна актуализация, но днес нещата стоят по малко по-различен начин. Вече всеки потребител може да инсталира и официалната версия на iOS 11.1, а ние ще ви покажем както какви стъпки трябва да предприемете за целта, така и с какво се отличава разработката.

Доста кратък период от време след появата на официалната версия на iOS 11 станахме свидетели и на няколко поправки на предложението или по-точно на три варианта, което е съвсем разбираемо. Новата операционна система се отличава с доста промени, а след като разработчиците от Apple изчистиха всички грешки, не ни остава нищо друго освен да преминем и към нейната първа основна актуализация.

Ако се опитате да инсталирате iOS 11.1 върху третата поправка на новата версия ще се наложи да свалите пакет от около 250 мегабайта, докато ако тръгнете от някоя предна поправка, неговите размери могат да стигнат до 350 мегабайта. Процесът няма да заличи никаква част от съдържанието, с което разполага вашето устройство, но все пак ние ви препоръчваме да направите един iTunes или iCloud бекъп от съображения за сигурност и отправяме поглед към промените в актуализацията.

Емотикони

 • Над 70 нови предложения, включително и такива от условните категории с храна, животни, митични създания, облекло, изразителни усмивки и други, част от стандарт Unicode 10.

Снимки

 • Отстранява проблем, който може да доведе да размазване на някоя ваша снимка.
 • Поправка на не толкова приятното, по-бавно възпроизвеждане на Live Photo при някои от потребителите.
 • Коригира малка грешка, която може да скрие част от вашите снимки от албум People, след като възстановите съдържанието през iCloud Backup.
 • Поправка на малкото накъсване, което при някои потребители се получава при преминаване от една снимка към друга през приложението Photos.

Accessibility

 • Подобрява възможността за преглед на PDF файл с повече от една страници с VoiceOver.
 • Подобрява възможността за затваряне на приложение с VoiceOver.
 • Подобрява възможността за преглед на вашето Mail съдържание с VoiceOver.
 • Подобрява възможността за изтриване на съобщение с VoiceOver.

Други подобрения и поправки

 • Добавя вариант за достъп до App Switcher с 3D Touch докосване в някой от ъглите на екрана.
 • Поправка на грешка, която не премахва известията за получен имейл при заключен екран, дори когато вече сте го маркирали като прочетен.
 • Поправка на грешка, която визуализира вашите Heart Rate настройки на Apple Watch от първо поколение.
 • Поправка на грешка, която не позволява на вашите икони да се появят в раздел известия на свързан Apple Watch.

За да инсталирате първата основна актуализация на iOS 11, преди всичко отворете Settings, след това General, преминете през Software Update и дайте ход на процеса, след като докоснете върху Download and Install. Остава само да изчакате, докато инсталацията приключи, но има и няколко подробности, с които трябва да се съобразите, преди да стартирате процеса. Заредете батерията на вашето устройство на сто процента и го свържете към безжична мрежа с качествена интернет връзка.

Повече за iOS 11 може да разберете, след като посетите тази връзка, а за да разгледате първата бета на втората основна актуализация на системата, натиснете тук.

iPad Pro new vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.