imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталирате iOS 11.2.2


Втората основна актуализация на iOS 11 се появи преди около месец, но ако трябва да бъдем честни, нейната първа поправка привлече доста повече внимание към себе си. С разработката Apple реши да остави внезапното изключване на вашето устройство при стара или повредена батерия в миналото, като ограничи производителността му. Повече за това смело решение може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще разгледаме официалната версия на втората поправка на iOS 11.2.

Преди да разгледаме промените в iOS 11.2.2, които, както се досещате, не са кой знае колко съществени, освен няколко поправки на възникнали грешки и подобрена защита, ще ви припомним новостите, с които може да се похвали втората актуализация на мобилната операционна система:

 • Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
 • Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
 • Характерните фонови изображения за iPhone 8 и iPhone X стават достъпни за всяко различно устройство.
 • Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните.
 • Нови настройки на заложеното TV приложение.
 • HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
 • Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.
 • Възможност да зареждате вградената батерия в iPhone 8, 8 Plus и X с по-мощно, 7.5 ватово безжично зарядно устройство, отговарящо на стандарт Qi.
 • Нова лента с икони, разположена в горния край на екрана при заключен режим на iPhone X за по-бърз и лесен достъп до Control Center.
 • Нови известия в Control Center за всички iOS устройства, които уведомяват всеки потребител при деактивиране на Bluetooth или Wi-Fi, че модулите остават в режим на готовност.
 • Заложеното приложение TV се отличава с нови възможности за управление на стартирано съдържание през раздел Now Playing в Control Center.
 • Поправя доста грешки и подобрява стабилността на вашето устройство.

За разлика от първата поправка на iOS 11.2, която може да ограничи производителността на вашето устройство, ако неговата батерия е стара или повредена, дори и да не инсталирате втората, няма да усетите никаква разлика в неговата работата, но все пак ние ви препоръчваме да не я подминавате. С официалната версия на предложението ще оставите няколко грешки в миналото, както и ще защитите вашия iPhone или iPad от Meltdown и Spectre нападение, чрез което трета страна може да достъпи до част от вашето съдържание.

Втората поправка на iOS 11.2 няма да заеме повече от между 50 и 100 мегабайта от паметта на вашето устройство, стига да не се опитате да я инсталирате върху някоя значително по-стара актуализация на системата, а стъпките, които трябва да предприемете за целта са съвсем стандартни. Просто отворете Settings, докоснете върху General, след това върху Software Update и стартирайте процеса, след като докоснете върху Download & Install.

Повече за вече не толкова новата версия на мобилната операционна система, която се появи през септември месец може да разберете, след като посетите тази връзка.

Xr order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.