imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталирате iOS 11.2.6


Втората основна актуализация на iOS 11 се появи преди близо два месеца, но ако трябва да сме честни, нейната първа поправка привлече доста повече внимание към себе си. С разработката Apple реши да остави внезапното изключване на вашето устройство при стара или повредена батерия в миналото, като ограничи производителността му. Повече за това смело решение може да разберете, като посетите тази връзка, докато нещата при официалната версия на втората и всяка следваща поправка на iOS 11.2 стоят по различен начин.

За разлика от първата поправка, дори и да не инсталирате iOS 11.2.2, определено няма да усетите никаква разлика в работата на вашето устройство, но все пак ние ви препоръчваме да не я подминавате. С официалната версия на предложението ще оставите няколко грешки в миналото, както и ще защитите вашия iPhone или iPad от Meltdown и Spectre нападение. Aко все още не сте се възползвали от този ъпдейт, вече може да го направите в комплект с шестата поправка. Преди броени часове Apple пусна официалната версия на iOS 11.2.6, но преди да разгледаме с какво се отличава разработката, ще ви припомним промените, с които може да се похвали петата поправка.

  • Прехвърляне на вашите Apple ID, Apple Music, Siri и Wi-Fi настройки от iOS към все още очакваната HomePod интелигентна тонколона на Apple.
  • Чрез новата Hey Siri, play the news команда, заложеният асистент ще ви запознае с всички актуални новини, а вие може да персонализирате вашето търсене, като поставите акцент върху категория „Спорт“, „Бизнес“ или „Музика“.
  • Поправка на грешка, при която заложеното приложение Phone може да визуализира запис с непълна информация в стандартния списък с повиквания.
  • Поправка на грешка, при която заложеното приложение Mail може да не ви запознае с получено писмо от вашия Exchange акаунт при заключен екран на iPhone X.
  • Поправка на грешка, която води до временно изчезване на започнат разговор през заложеното приложение Messages.
  • Корекция на малка грешка в CarPlay, при която Now Playing контролите блокират след няколко промени на песните, които сте стартирали.
  • Нова възможност, чрез която VoiceOver може да ви съобщи точното местоположение и нивото на заряд на батерията на вашите AirPods слушалки.

За разлика от предната, шестата поправка просто подобрява защитата на вашето устройство и поправя няколко грешки, като тази, при която използването на последователност от букви и символи може да блокира някое от вашите приложения и проблем, при който някои от разработените от трети страни приложения не разполагат с възможност да се свържат с вашите външни iOS аксесоари. Поправката ще заеме не повече от 30 мегабайта от вашата памет, стига да я инсталирате върху iOS 11.2.5, а стъпките, които трябва да предприемете за целта са съвсем стандартни. Отворете Settings, докоснете върху General, след това върху Software Update и стартирайте процеса, като докоснете върху Download & Install.

Повече за вече не толкова новата версия на мобилната операционна система, която се появи през септември на миналата година може да разберете, след като посетите тази връзка.

Xr buy article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.