imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вече може да инсталирате iOS 11.2


Все още нямаме никаква представа с какво ще ни изненада първата бета на iOS 11.3, но това не е от толкова голямо значение към днешна дата. Вече всеки потребител може да инсталира официалната версия на iOS 11.2, а ние ще ви покажем както какви стъпки трябва да предприемете за целта, така и промените, с които се отличава разработката.

Доста кратък период от време след появата на официалната версия на iOS 11 станахме свидетели на няколко нейни поправки или по-точно на три варианта, което е съвсем разбираемо. Новата операционна система се отличава с доста промени, а след като разработчиците от Apple изчистиха всички грешки и ни запознаха с първата основна актуализация на системата, не ни остава нищо друго освен да преминем и към втората.

Ако се опитате да инсталирате iOS 11.2 върху втората поправка на първата актуализация ще се наложи да свалите пакет от около 250 мегабайта, докато ако тръгнете от някоя предишна поправка, неговите размери могат да стигнат дори до 400 мегабайта. Процесът няма да заличи никаква част от съдържанието, с което разполага вашето устройство, но все пак ви препоръчваме да направите един iTunes или iCloud бекъп от съображения за сигурност и отправяме поглед към промените в актуализацията.

 • Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
 • Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
 • Характерните фонови изображения за iPhone 8 и iPhone X стават достъпни за всяко различно устройство.
 • Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните.
 • Нови настройки на заложеното TV приложение.
 • HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
 • Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.
 • Възможност да зареждате вградената батерия в iPhone 8, 8 Plus и X с по-мощно, 7.5 ватово безжично зарядно устройство, отговарящо на стандарт Qi.
 • Нова лента с икони, разположена в горния край на екрана при заключен режим на iPhone X за по-бърз и лесен достъп до Control Center.
 • Нови известия в Control Center за всички iOS устройства, които уведомяват всеки потребител при деактивиране на Bluetooth или Wi-Fi, че модулите остават в режим на готовност.
 • Заложеното приложение TV се отличава с нови възможности за управление на стартирано съдържание през раздел Now Playing в Control Center.
 • Поправя доста грешки и подобрява стабилността на вашето устройство.

За да инсталирате втората основна актуализация на iOS 11, отворете Settings, след това General, преминете през Software Update и дайте ход на процеса, като докоснете върху Download and Install. Остава само да изчакате, докато инсталацията приключи, но има и няколко подробности, с които трябва да се съобразите. Заредете батерията на вашето устройство на сто процента и го свържете към безжична мрежа с качествена интернет връзка. Ако имате проблеми с батерията на съответния iPhone или iPad, от съображения за сигурност го оставете свързан към зарядното устройство докато процесът по инсталацията приключи.

Повече за iOS 11 може да разберете, след като посетите тази връзка, а за да си припомните промените, с които се отличава първата основна актуализация на системата, натиснете тук.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.