imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вече може да инсталирате iOS 11.3.1


Към днешна дата не разполагаме с много информация за промените в очакваната четвърта актуализация на мобилната операционна система, но това не е от толкова голямо значение. iOS 11.3 се появи преди около месец, но ако все още не сте преминали към разработката, вече всеки един потребител може да я инсталира в комплект и с нейната първа поправка.

Преди да разгледаме промените в iOS 11.3.1, които, както се досещате, не са кой знае колко съществени, ще ви припомним новостите, с които може да се похвали третата актуализация на мобилната операционна система.

На първо място обръщаме внимание на една очаквана още от iOS 11.2.5 възможност, която така и не се появи. За да може да се възползвате от вашия iPhone, дори с повредена батерия, без той да се изключва внезапно, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което доведе и до появата на твърдения, че Apple умишлено  забавя по-старите iOS устройства. Вие можете да подмените промоционално повредената батерия с нова в официалния сервиз на iStyle в Мол Сердика Център – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира заложеното ограничение по своя преценка.

За да стигнете до полезната Battery Health възможност, просто трябва да отворите Settings и да я потърсите в меню Battery. Ако животът на вградената батерия е над 80%, значи всичко е наред, но ако е под тази стойност и вашият iPhone се изключва сам, операционната система ще активира режим на по-ниска консумация на енергия и съответно ограничена производителност, което не е никакъв проблем. В долната част на раздел Battery Health ще откриете вариант да изключите ограничението, но нека видим и останалите промени в iOS 11.3.

  • Възможност да добавите по-голяма част от вашите здравни параметри в заложеното приложение Health.
  • Четири нови анимирани Animoji емотикони – лъв, мечка, дракон и череп, от които към днешна дата биха могли да се възползват единствено потребителите на iPhone X.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация съобразно предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании. Бета версия, налична само за потребителите в САЩ.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Подобрен комплект от ARKit инструменти за създаване на елементи с добавена реалност, който може да се използва от разработчиците на iOS приложения. Повече за ARKit версия 1.5 може да разберете, като посетите тази връзка.
  • Нови варианти за сортиране в App Store, за които може да разберете повече, след като посетите тази връзка.

Първата поправка на iOS 11.3 не може да се похвали с много сериозни промени, но това не означава, че трябва да я подминавате. Предложението ще поправи доста грешки, които са възникнали в основната актуализация, както и ще подобри защитата на вашия iPhone или iPad и не само. Ако разполагате с iPhone от осмо поколение с вече сменен счупен екран, но не с оригинален такъв, може да се сблъскате с проблемен начин на работа на вградения Touch панел, което не трябва да ви притеснява. Просто инсталирайте първата поправка на iOS 11.3 и всичко ще си дойде на мястото.

При положение, че вашият iPhone или iPad е съвместим с iOS 11, което вероятно е така, вече може да се възползвате от третата актуализация на системата в комплект с нейната първа поправка. Предложението е в размер на около 50 мегабайта, стига да го инсталирате върху iOS 11.3, а стъпките, които трябва да предприемете за целта са съвсем стандартни. Отворете Settings, преминете през General, след това през Software Update и стартирайте процеса, като докоснете върху Download & Install, но преди това трябва да се уверите, че батерията на вашето устройство е заредена на сто процента. 

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.