imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталирате iOS 11.3


Към днешна дата не разполагаме с много информация за промените в очакваната четвърта актуализация на iOS, но това не е от толкова голямо значение. Точно както прогнозирахме преди броени часове, вече всеки потребител може да инсталира iOS 11.3 и на своето съвместимо устройство, но нека видим с какво се отличава официалната версия на разработката.

На първо място обръщаме внимание на една очаквана още от iOS 11.2.5 възможност, която така и не се появи. За да може да се възползвате от вашия iPhone, дори с повредена батерия, без той да се изключва внезапно, iOS 11.2.1 ограничава неговата производителност, което доведе и до появата на твърдения, че Apple умишлено ограничава скоростта на по-старите iOS устройства. Вие можете да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в Мол Сердика Център – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира заложеното ограничение по своя преценка.

За да стигнете до полезната Battery Health възможност, просто трябва да отворите Settings и да я потърсите в меню Battery. Ако животът на вградената батерия е над 80%, значи всичко е наред, но ако е под тази стойност и вашият iPhone се изключва сам, операционната система ще активира режим на по-ниска консумация на енергия и съответно ограничена производителност, което не е никакъв проблем. В долната част на раздел Battery Health ще откриете вариант да изключите ограничението, но нека видим и останалите промени, с които може да се похвали iOS 11.3.

  • Възможност да добавите по-голяма част от вашите здравни параметри в заложеното приложение Health.
  • Четири нови анимирани Animoji емотикони – лъв, мечка, дракон и череп, от които към днешна дата биха могли да се възползват единствено потребителите на iPhone X.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация съобразно предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании. Бета версия, налична само за потребителите в САЩ.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Подобрен комплект от ARKit инструменти за създаване на елементи с добавена реалност, който може да се използва от разработчиците на iOS приложения. Повече за ARKit версия 1.5 може да разберете, като посетите тази връзка.
  • Нови варианти за сортиране в App Store, за които може да разберете повече, след като посетите тази връзка.

За разлика от първите две бети на iOS 11.3, които загатнаха за появата на AirPlay 2, във всички останали, включително и в официална няма и следа от тази промяна. Нещата се връщат отново към първата версия на функцията, която ви позволява безжично да прегледате аудио, снимки и видео съдържание от едно Apple устройство на друго. Към днешна дата нямаме представа на какво се дължи тази малка стъпка назад, но нека разгледаме и останалите промени в актуализацията. Сред тях са появата на iPod touch поддръжка и изцяло нов Health Record раздел в Analytics, който към днешна дата се отличава със своята бета версия, налична само за потребителите в САЩ.

Ако разполагате с някое съвместимо с актуализацията Apple устройство, което вероятно е така, може да свалите iOS 11.3 по съвсем лесен начин. Поправката ще заеме не толкова малките около 700 мегабайта от вашата памет, стига да я инсталирате върху iOS 11.2.6, а стъпките, които трябва да предприемете за целта са съвсем стандартни. Отворете Settings, преминете през General, след това през Software Update и стартирайте процеса, като докоснете върху Download & Install.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.