imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталирате iOS 11.4


Към днешна дата не разполагаме с много информация за промените в очакваната през септември нова версия на мобилната операционна система, но това не е от толкова голямо значение. Ако все още не сте инсталирали третата основна актуализация на iOS 11 и на вашия iPhone или iPad, вече може да вече може да преминете направо към четвъртата, която се появи преди броени часове.

Преди да разгледаме основните промени в iOS 11.4, които, както се досещате, са само няколко, ще ви припомним новостите, с които може да се похвали третата актуализация на мобилната операционна система.

Една от основните и вероятно най-значими промени в iOS 11.3 се крие в дългоочакваната Battery Health възможност. За да използвате вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава производителността му. Появиха се твърдения, че Apple умишлено забавя по-старите iOS устройства, като впоследствие се оказа, че не е точно така. От няколко месеца може да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира ограничението по своя преценка.

За да стигнете до полезната Battery Health възможност, просто трябва да отворите Settings и да я потърсите в меню Battery. Ако животът на вградената батерия е над 80%, значи всичко е наред, но ако е под тази стойност и вашият iPhone се изключва сам, операционната система ще активира режим на по-ниска консумация на енергия и съответно ограничена производителност, което не е никакъв проблем. В долната част на раздел Battery Health ще откриете вариант да изключите ограничението, но нека видим промените в iOS 11.4.

Поредната актуализация на мобилната операционна система ще ви запознае с втората multi-room audio версия на AirPlay, вариант да свържете две HomePod тонколони в стерео режим и синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга. Тази актуализация също така се отличава и с доста корекции на грешки и подобрения в работата на системата.

Както втората версия на AirPlay, така и възможността да синхронизирате вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга намериха своето място в първите тестови варианти на iOS 11.3, но не и в официалната версия, докато при четвърта актуализация нещата са различни. Вече всеки от вас може да се възползва от AirPlay 2 и iCloud Messages, но преди това ще се наложи да инсталира iOS 11.4 и на своето iOS устройство.

Ако вашият iPhone или iPad е съвместим с iOS 11, което вероятно е така, вече може да преминете към четвъртата актуализация. Тя е с размер между 250 и 500 мегабайта, в зависимост от това върху коя предна версия искате да я инсталирате, а стъпките, които трябва да предприемете са съвсем стандартни. Отворете Settings, преминете през General, след това през Software Update и стартирайте процеса, като докоснете върху Download & Install, но преди това трябва да се уверите, че батерията на вашето устройство е заредена на 100 процента.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.