imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталирате iOS 12.1.3


Ако не сте проследили развитието на iOS 12, припомняме, че представената в първите тестови варианти възможност за провеждане на колективен FaceTime разговор изчезна от системата с нейната седма тестова версия, което не е никакъв проблем. Както обещаха разработчиците от Apple, полезната промяна дебютира с първата актуализация на iOS 12, която вече може да инсталирате и на вашето устройство, а ние имаме една добра новина. Вече всеки потребител може да инсталира и третата поправка на iOS 12.1.

Не трябва да очаквате сериозни промени или нови възможности. Актуализацията не е основна, а поправка на iOS 12.1, което означава само едно. Тя премахва грешки и подобрява защитата на вашето устройство, за което свидетелства и официалната версия на разработката, която се появи преди броени часове. Макар и предложението да не изглежда кой знае колко интересно, то е препоръчително за всеки потребител, стига да искате вашето устройство да разполага с всички актуални защити и да функционира правилно, но нека видим и прикрепената бележка от Apple към привидно малката поправка на операционната система:

  • Поправка на малък проблем в приложението Messages, който оказва отражение при превъртане на прикачени снимки в започнат разговор.
  • Правилно визуализиране на изображения, когато са споделени през Share Sheet.
  • Поправка на аудио изкривявания, които се появяват при външен аудио източник, свързан с последното поколение iPad Pro.
  • Отстраняване на проблем, който води до внезапно прекъсване на изградена CarPlay връзка с iPhone XR, iPhone Xs и iPhone Xs Max.
  • Поправка на грешка, която може да накара свързан HomePod да се рестартира.
  • Отстраняване на малък проблем, който води до блокиране на Siri.

Не трябва да забравяте, че заедно с всички изброени поправки на грешки, iOS 12.1.3 ще подобри и защитата на вашето устройство. За да инсталирате предложението, стига вече да разполагате с версия 12.1.2, трябва да отделите около 250 мегабайта свободна памет, докато стъпките, които се налага да предприемете са стандартни и съвсем лесни за изпълнение. Отворете Settings, след това General, преминете към раздел Software Update и стартирайте процеса, като докоснете върху Download & Install, но има и една малка особеност. Преди да актуализирате мобилната операционна система трябва да се уверите, че батарията на устройството е заредена на 100 %.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.