imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вече може да инсталирате macOS 10.13.4


Ако все още не сте свалили последната Supplemental актуализация на macOS, с която се запознахме преди около месец, вече може да я инсталирате в комплект с версия 10.13.4. Разработката ще остави не една или две грешки в миналото, като заедно с това ще подобри защитата на вашия Mac и не само. Нека видим с какви промени се отличава официалната версия на дългоочакваната macOS актуализация, която се появи преди броени часове.

Ако трябва да проследим развитието на High Sierra в хронологичен ред, няколко дни след представянето й се запознахме и с нейната първа Supplemental поправка. Основната задача на предложението е да премахне грешки, които биха могли да възникнат по време на инсталационния процес на системата, като заедно с това отстранява и графичен проблем в приложението InDesign на Adobe, докато нещата при първата актуализация на High Sierra стоят по различен начин.

Заедно с всички поправки, версия 10.13.1 донесе и над сто нови емотикони, част от стандарт Unicode 10. Най-сериозната промяна подобрява защитата на вашия Mac, когато е свързан към Wi-Fi стандарт WPA2 мрежа, но нека видим с какво се отличава и втората актуализация на операционната система. Разработката подобрява съвместимостта на вашия Mac с различни USB аудио устройствa, както и тази на Брайловите дисплеи със заложеното приложение Mail. Навигирането чрез VoiceOver при преглед на PDF през Preview работи без абсолютно никакъв проблем.

Първите няколко актуализации на системата не биха могли да ви запознаят с кой знае колко сериозни промени, но само на пръв поглед. Не трябва да забравяме, че тези разработки не оставят само множество грешки в миналото, но добавят и редица актуални защити към операционната система, докато при официалната версия на macOS 10.13.4 нещата стоят по малко по-различен начин. Разработката може да ви запознае с доста нови възможности и промени:

  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация за предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Новото Smoke фоново изображение, с което дебютира изключително мощният iMac Pro.
Характерното за iMac Pro фоново изображение Smoke.

Отново припомняме, че разработчиците от Apple планират да премахнат всички 32 битови приложения за Mac, точно както направиха и с мобилната операционна система, за което свидетелства и настоящата актуализация. High Sierra е последната версия на настолната операционна система, която ще поддържа вече не толкова актуалните разработки, а с macOS 10.13.4, системата започва да предупреждава и за ниската производителност на всяко стартирано 32-битово приложение.

Повече за възможностите, с които се отличава macOS High Sierra може да разберете, като посетите тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.