imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вече може да инсталирате macOS 10.14.5


За разлика от повечето предишни версии на настолната операционна системата, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Предложението се отличава с много нови възможности и с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но нека разгледаме и актуализация 10.14.5 на Mojave, която вече може да инсталирате и вие.

На пръв поглед разработката няма да ви запознае с никакви промени или нови възможности, но това не означава, че трябва да я подминавате. Както знаете, всяка актуализация на Apple, колкото и малка да изглежда, поправя появили се грешки, подобрява наличните защити, добавя нови такива и не само. Ако искате вашият настолен или преносим Apple компютър да функционира правилно, както и съдържанието ви да бъде в защитена среда, трябва да инсталирате всяка налична актуализация, което важи и за очакваната 10.14.5, но но нека видим и промените в нея:

  • Вече може да стартирате всякакви видеа, снимки и музика от настолен или преносим Mac директно към вашия AirPlay 2 съвместим смарт телевизор.
  • Добавя възможност за следване на Apple News + списание.
  • Подобрява латентността на звука при всички MacBook Pro компютри, произведени през 2018 година.
  • Поправя проблем, който възпрепятства правилното изобразяване на големи OmniOutliner и OmniPlan документи.
  • Деактивира аксесоари с незащитени Bluetooth връзки.
  • Поправя проблем, който възпрепятства рестартирането на парола на потребителски акаунт при опит за вписване, след възстановяване на FileVault ключ.
  • Поправя проблем, който не позволява на командата InstalledApplicationList MDM да разпознае налични актуализации на приложения, инсталирани чрез VPP.

За да инсталирате macOS 10.14.5, кликнете върху логото на Apple, след това върху Software Update и стартирайте процеса, като кликнете върху бутон Update now, но има и още нещо. Преди това трябва да се уверите, че вашият Mac разполага с надеждна интернет връзка, а ние ви препоръчваме, за по-голяма сигурност да направите и един бекъп на съдържанието си, преди да стартирате процеса по актуализиране.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.