imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталирате macOS High Sierra 10.13.2


В рамките на малко над два месеца от появата си, macOS High Sierra получи не само своята Supplemental поправка, но и две актуализации. Основната задача на първата поправка, с която се запознахме преди два месеца е да премахне грешки, които биха могли да възникнат по време на инсталационния процес на предложението, докато актуализациите на разработката ще ни запознаят и с някоя друга нова възможност.

Заедно със своята главна цел, версия Supplemental на High Sierra остави и няколко грешки в миналото, които разработчиците от Apple са забелязали в рамките на кратко време от появата на официалната версия на системата. Измежду тях може да срещнете такива като поправка на графичен проблем в приложението Adobe InDesign, както и опцията да премахнете Yahoo писмо от приложението Mail, но нека да си припомним с какво се отличава и първата актуализация на High Sierra.

Заедно с всички значими поправки, версия 10.13.1 може да се похвали и с над сто нови емотикони, част от стандарт Unicode 10. Най-сериозната промяна в актуализацията подобрява защитата на вашия Mac, когато е свързан към Wi-Fi мрежа чрез стандарт WPA2, но нека видим и официалната бележка към втората актуализация на macOS High Sierra, която вече всеки от вас може да инсталира.

  • Подобрява съвместимостта на вашия Mac с различни USB аудио устройствa, произведени не от Apple.
  • Подобрява VoiceOver навигирането при преглед на PDF съдържание през заложеното приложение Preview.
  • Подобрява съвместимостта на Брайловите дисплеи със заложеното приложение Mail.

Реално погледнато, промените във втората актуализация на High Sierra не са толкова много, но не трябва да забравяме, че заедно с тях предложението подобрява защитата на вашия Mac и поправя доста малки грешки, за което ви препоръчваме да не го подминавате. За да инсталирате macOS 10.13.2 отворете App Store, след това раздел Updates и стартирайте процеса по стандартен начин. След като инсталацията приключи, вашето устройство ще се рестартира, а вие може да продължите да се наслаждавате на системата, както винаги.

Повече за сериозните промени, с които се отличава macOS High Sierra може да разберете, след като посетите тази връзка.

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.