imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталирате macOS High Sierra 10.13.2


В рамките на малко над два месеца от появата си, macOS High Sierra получи не само своята Supplemental поправка, но и две актуализации. Основната задача на първата поправка, с която се запознахме преди два месеца е да премахне грешки, които биха могли да възникнат по време на инсталационния процес на предложението, докато актуализациите на разработката ще ни запознаят и с някоя друга нова възможност.

Заедно със своята главна цел, версия Supplemental на High Sierra остави и няколко грешки в миналото, които разработчиците от Apple са забелязали в рамките на кратко време от появата на официалната версия на системата. Измежду тях може да срещнете такива като поправка на графичен проблем в приложението Adobe InDesign, както и опцията да премахнете Yahoo писмо от приложението Mail, но нека да си припомним с какво се отличава и първата актуализация на High Sierra.

Заедно с всички значими поправки, версия 10.13.1 може да се похвали и с над сто нови емотикони, част от стандарт Unicode 10. Най-сериозната промяна в актуализацията подобрява защитата на вашия Mac, когато е свързан към Wi-Fi мрежа чрез стандарт WPA2, но нека видим и официалната бележка към втората актуализация на macOS High Sierra, която вече всеки от вас може да инсталира.

  • Подобрява съвместимостта на вашия Mac с различни USB аудио устройствa, произведени не от Apple.
  • Подобрява VoiceOver навигирането при преглед на PDF съдържание през заложеното приложение Preview.
  • Подобрява съвместимостта на Брайловите дисплеи със заложеното приложение Mail.

Реално погледнато, промените във втората актуализация на High Sierra не са толкова много, но не трябва да забравяме, че заедно с тях предложението подобрява защитата на вашия Mac и поправя доста малки грешки, за което ви препоръчваме да не го подминавате. За да инсталирате macOS 10.13.2 отворете App Store, след това раздел Updates и стартирайте процеса по стандартен начин. След като инсталацията приключи, вашето устройство ще се рестартира, а вие може да продължите да се наслаждавате на системата, както винаги.

Повече за сериозните промени, с които се отличава macOS High Sierra може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPad 6 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.