imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталирате първата Mojave актуализация на macOS


Ако все още не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега. Вече може да инсталирате системата заедно с нейната първа актуализация. Официалната версия на macOS 10.14.1 e достъпна за всеки потребител. Ако се чудите дали и вашият Mac е съвместим с Mojave или просто искате да разберете какви стъпки да предприемете, за да се възползвате от новата система, посетете тази връзка, а ние ще ви запознаем с промените, с които може да се похвали актуализацията.

За разлика от предишните версии на системата, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Системата се отличава с много нови възможности и с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но нека разгледаме и първата актуализация на Mojave. Предложението поправя грешки, подобрява защитата на системата и най-важното – с него идва и възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор, която беше премахната със седмата бета на официалната версия.

Точно както предполагахме, Apple представи функцията за провеждане на колективен FaceTime разговор в комплект с третото поколение iPad Pro и изцяло новата MacBook Air разработка с Retina дисплей, а ако все още не сте инсталирали macOS Mojave, ето и основните промени в системата:

  • Тъмен режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime (премахнат със седмата бета на системата).

Сред останалите промени в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Новият Gallery View изглед във Finder позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като разширените възможности за работа със скрийншоти, видео запис на екрана или на част от него и допълнителната интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват Mojave.

Заложените LaunchServices в macOS Mojave могат да стартират характерните за мобилната операционна система flat-style пакети от приложения, което означава само едно. Вероятно съвсем скоро ще се запознаем и с първите универсални приложения за macOS и iOS, но има и още нещо. Първата актуализация на Mojave ще ви запознае и с над 70 нови емотикони, част от стандарт Unicode 11.

За да инсталирате актуализацията, отворете системните настройки, след това раздел Updates и стартирайте процеса, а за да разберете повече за представеното преди броени часове изцяло ново MacBook Air поколение, посетете тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.