imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталирате tvOS 11


Официалната версия на iOS 11 заема доста голяма част от вниманието ни и това е съвсем разбираемо. Промените в разработката са доста сериозни, но това не означава, че ще подминем и новата версия на tvOS. Операционната система, която задвижва последните две поколения Apple TV вече може да бъде инсталирана и на вашето устройство по съвсем лесен начин, а ние ще ви покажем какво стъпки трябва да предприемете за целта.

Ако разполагате с Apple TV от четвърто поколение, отворете Settings, след това преминете през System и Software Updates и кликнете върху Update Software, но има и една малка особеност. Съответното устройство трябва да разполага с качествена интернет връзка, а вие да изчакате съвсем малко, докато системата открие новата версия на tvOS. Остава само да кликнете върху Download & Install и сте готови, а ние ще разгледаме основните промени в системата.

Синхронизиране на началния екран

Ако разполагате с повече от едно Apple TV устройство, появата на Home Screen Sync определено ще ви зарадва. За да активирате тази възможност, която синхронизира всички инсталирани приложения между вашите Apple TV устройства, отворете Settings, след това iCloud и включете Home Screen Sync. За да се възползвате от полезната възможност се налага всяко от устройствата да бъде стартирано през един iCloud акаунт.

Автоматичен затъмнен режим

С появата на tvOS 10 всеки от нас се запозна със страхотния Dark Mode, но явно вече няма да се налага да включваме така наречения „затъмнен режим“ ръчно. Новата версия на операционната система може да го активира по автоматичен начин, съобразно съответната часова зона. Единственото нещо, което трябва да направите е да отворите Settings, да преминете през Appearance и до сложите отметка пред Automatic и сте готови. Light mode ще се активира през светлата част от денонощието, а Dark mode през тъмната.

AirPods

При положение, че към вашия iPhone или iPad вече има свързани AirPods слушалки и устройствата са стартирани през този Apple ID акаунт, който е въведен и във вашето Apple TV, безжичният аксесоар ще се появи съвсем автоматично и при телевизионната разработка. Просто трябва да отворите Speakers и да изберете слушалките, без да се налага да ги свързвате по индивидуален начин, като нов Bluetooth аксесоар.

AirPlay 2

Разликата между AirPlay и втората версия на удобната възможност не е особено голяма. Отново разполагате с опцията да визуализирате съдържание от едно устройство на друго, но промяната се крие в това, че може да свържете няколко предложения едновременно, включително и очакваната HomePod разработка на Apple.

Заложеното приложение TV

Вече може да откриете Amazon Prime Video както в App Store за tvOS, така и в TV app, но по-важната промяна е, че приложението излиза извън рамките на САЩ. Към днешна дата услугата може да зарадва потребителите, които се намират и в рамките на Австралия и Канада, а до края на годината ще разшири своето покритие до Франция, Германия, Норвегия, Швеция и Великобритания. Има вероятност през идната година и ние да може да гледаме някое интересно спортно събитие през заложеното приложение, но в това няма как да бъдем сигурни.

Други промени

Разработчиците получават нови възможности за кодиране на приложения за tvOS, а с появата на macOS High Sierra след по-малко от седмица, всеки потребител ще може да стартира видео през настолната версия на QuickTime и да сподели по безжичен начин съдържанието със своето Apple TV. При предната операционна система, тази стъпка беше възможна, само когато двете устройства са свързани с USB-C кабел.

4K и HDR

Страхотното 4K полокение на Apple TV налага и няколко промени в tvOS 11, като подобрен High dynamic range color и висококачествено 4K съдържание в iTunes, което започна да се появява и в десетата версия на операционната система.

Повече за мощното 4K поколение Apple TV, което се отличава с процесор A10X може да разбере, след като посетите тази връзка.

Източник: 9to5mac

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.