imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталиратe втората актуализация на Mojave


Ако все още не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега, но има и една малка особеност. Вече може да инсталирате системата заедно с нейната втора актуализация или да преминете директно към версия 10.14.2. Ако се чудите дали и вашият Mac е съвместим с Mojave или просто искате да разберете какви стъпки да предприемете, за да се възползвате от новата система, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем с какво се отличава официалната версия на втората актуализация на настолната операционна система, която се появи преди броени часове.

За разлика от предишните версии на системата, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Системата се отличава с много нови възможности и с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но нека разгледаме и първата актуализация на Mojave. Предложението поправя грешки, подобрява защитата на системата и най-важното – с него идва и възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор, която беше премахната със седмата бета на официалната версия, но нека видим и основните промени в системата:

  • Тъмен режим на темата – Dark Mode.
  • Изцяло нова настолна версия на App Store.
  • Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
  • Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
  • Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime (премахнат със седмата бета и добавен с първата актуализация на системата).

Сред останалите промени в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Новият Gallery View изглед във Finder позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като разширените възможности за работа със скрийншоти, видео запис на екрана или на част от него и допълнителната интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват Mojave.

Заложените LaunchServices в macOS Mojave могат да стартират характерните за мобилната операционна система flat-style пакети от приложения, което означава само едно. Вероятно съвсем скоро ще се запознаем и с първите универсални приложения за macOS и iOS, но има и още нещо. Първата актуализация на Mojave ще ви запознае и с над 70 нови емотикони, част от стандарт Unicode 11, докато при втората нещата са по-различни. Основната задача на 10.14.2 е да премахне появили се грешки, както и да подобри защитата на вашия Mac, зад което твърдение застава и официалната версия на разработката, която може да инсталирате и вие, след като преминете през System Preferences и раздел Updates.

Повече за macOS Mojave може да разберте, след като посетите тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.