imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да инсталирате watchOS 4


Преди повече от седмица Apple представи iPhone X, 8 и 8 Plus, Apple Watch 3 и 4K поколение Apple TV, но заедно с тези разработки, идват и съответните нови версии на операционните системи, които ги задвижват. Преди броени часове разгледахме официалната 11-та версия както на iOS, така и на tvOS, което означава, че не ни остава друго, освен да се насочим към watchOS 4, докато чакаме появата на macOS High Sierra след няколко дни.

Всеки път, когато погледнете към своя Apple Watch може да видите някое от новите анимирани предложения, като Woody, Buzz и Jessie от Toy Story, които се подреждат точно до съществуващите варианти, в лицето на Mickey и Minnie Mouse, но това е една, бихме казали козметична промяна. Основната задача на watchOS 4 е да подобри проследяването на вашата спортна активност или дори всяко движение, като промените започват с приложението Activity.

Заложената разработка може да ви даде подробна статистика, която се актуализира във фонов режим без прекъсване. По всяко време разполагате с възможност да получите покана, примерно да направите бърза разходка в рамките на 15 минути, за да постигнете своята цел за деня, но нека видим с какви промени се отличава и заложеното приложение Workout.

Вече всяка тренировка може да започне по един още по-бърз начин. Просто докосвате върху Workout, с което задавате старт и сте готови. По време на тренировка може да се намеси и приложението Activity точно в този момент, когато сте постигнали необходимата дневна доза от движение. С новата операционна система, всеки от вас може да проследи и своята интензивна тренировка или резултати, които постига по време на плуване, като през това време разполагате с право на достъп до Now Playing и дори до вариант да активирате Do Not Disturb.

За да инсталирате watchOS 4 и на вашето устройство, преди всичко вашият свързан iPhone или iPad трябва да разполага с последната версия на iOS. Повече за стъпките, които трябва да предприемете за да я инсталирате, може да разберете, като посетите тази връзка, а ако вече сте изпълнили това условие, не ви остава нищо друго, освен да свържете своя iPhone към качествена Wi-Fi мрежа и да заредите батериите и на двете устройства.

Доближете двете устройство едно до друго, за да подсигурите по-бърза връзка и отворете вашето iOS приложение Watch. Остава да докоснете върху General, след като преминете през раздел My Watch и след това да изберете Software Update. Стартирайте процеса, като последвате всяка останала стъпка, която се появи на вашето iOS устройство и изчакайте процеса да приключи.

Повече за новото, трето поколение Apple Watch, което се отличава с виртуална СИМ карта, може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPad June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.