imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да се възползвате от iCloud през Windows


Ако използвате смартфон, произведен от Apple, но все още не разполагате с Mac, имаме една добра новина. Вече всеки iOS потребител може да достъпи до полезната iCloud услуга и през своя компютър, задвижван с Windows 7 или 10. За целта просто трябва да потърсите името на полезната услуга в Windows Store или пък да посетите тази връзка и да инсталирате приложението, а ние ще ви разкажем малко повече за него.

Стандартно всеки Apple ID акаунт разполага с 5 гигабайта iCloud пространство, от които може да се възползвате безплатно. При положение, че не са достатъчни, винаги може да преминете към някой от наличните пакети, като този от 50 гигабайта за сумата от 1.99 лв. на месец, към 200 гигабайта за 5.99 лв. или пък към 2 терабайта за 18.99 лв. отново на месечна база. Ако не използвате голям брой Apple устройства и не синхронизирате снимките от вашия iPhone автоматично с iCloud, вероятно и безплатният пакет ще ви свърши работа.

Реално погледнато, 5-те гигабайта са абсолютно достатъчни, за да съхраните всички свързани с вашето iOS устройство данни. Винаги може да проверите каква част от iCloud паметта е заета, като отворите системните настройки. Докоснете върху своя профил, след това върху iCloud и Manage Storage и отправете поглед към горната част на екрана. Вероятно вашето Messages и Mail съдържание заема най-голяма част от пространството, но има и още една особеност. Точно тук са изброени и всички свързани с вашия акаунт приложения и архивираните от тях данни, но нека да разгледаме и специално създаденото iCloud приложение за Windows.

Достатъчно е само да разполагате с Windows 7 или 10, след това да инсталирате полезното приложение, да се впишете с вашето Apple ID и сте готови. Подобно на macOS версията (която е заложена в настолната операционна система) iCloud Drive ще се появи в списъка с вашите физически дискове и периферни устройства, който се намира от лявата страна на File Explorer. Достатъчно е само да кликнете върху iCloud Drive и файловото съдържание ще се появи пред вас. Всеки потребител може да го управлява по стандартен начин, както и да го прегледа или редактира през своето iOS устройство, след като отвори заложеното приложение Files.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.