imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече може да свалите всички ваши Apple ID данни


Според наложената практика през изминалите години, Apple не само се опитва по всякакъв начин да защити личните данни на своите потребители, но и предоставя на всеки от нас доста ясни условия, според които информацията се събира и съхранява. Вероятно знаете, че част от вашата iOS информация, като Face ID и Touch ID профилите ви, дори не стига до сървърите на компанията, а ние имаме една добра новина. Нещата вече преминават на едно още по-високо ниво, съобразно новия регламент за защита на личните данни на Европейския съюз.

Винаги може да разгледате вашия Apple ID акаунт или да направите някоя малка настройка в него, като посетите специално предвидената за целта интернет страница на компанията, но това не е всичко. Вече всеки потребител може да свали освен своите контакти, музика и снимки, също информацията, запазена от всяко, примерно iOS приложение, което използва. Реално погледнато, разполагате с достъп до абсолютно всички данни, които Apple съхранява за вас.

Съвсем разбираемо, малката промяна цели да приведе политиката и действията на Apple в съответствие с новия GDPR регламент на Европейския съюз за защита на личните данни, който влезе в сила на 25 май тази година, но има и една малка особеност. За да се възползвате от промяната, ще се наложи да посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с възможностите, които се разкриват пред вас в изцяло новия Privacy раздел в официалната страница на Apple.

Всеки потребител може да редактира която и да е част от своите лични данни или пък да заяви архив за сваляне със съхранената и свързана с неговия профил информация и не само. Пред вас се разкрива и една непозната към днешна дата възможност – освен да изтриете част от вашето съдържание, може да премахнете и своя Apple ID акаунт напълно, което реално не е чак толкова голямо удобство. Все пак трябва да разполагате с акаунт, за да използвате вашите устройства, а ние ви припомняме, че заедно с iOS 11.3 се появи и един обновен и доста по-подробен Privacy раздел.

За да проверите какви данни съхранява Apple за вас, просто посетете тази връзка и се впишете с вашия Apple ID акаунт.

Източник: The Verge

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.