imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вече не може да се върнете към iOS преди версия 12


През последните три седмици, освен с новата версия на iOS се запознахме и с първата поправка на системата, което ни навежда само на една мисъл. Досега, Apple позволяваше да се върнете с една актуализация или поправка назад, ако вече сте инсталирали последната или предпопследната версия на операционната система. Сега обаче можете да се върнете назад само от най-новата актуализация. Така, с появата на iOS 12.0.1, iOS 11.4.1 и като цяло iOS 11 остава в миналото. Ако вече сте инсталирали първата поправка на последната версия на системата, може да се върнете единствено към iOS 12.0, като от iOS 12.0 нямате как отново да преминете към iOS 11.4.1. 

За да се върнете към предишна версия, актуализация или поправка, трябва да направите пълен Backup на вашето устройство през iTunes преди да инсталирате последната налична разработка, като следващата стъпка е съвсем ясна. Ако нещо не ви допада в актуалното предложение или пък не работи съвсем коректно, просто свързвате устройството с вашия Mac или PC и правите Restore, като слагате отметка, че желаете да възстановите съдържанието от последния Backup и сте готови.

Чрез сравнително лесните за изпълнение стъпки, всеки от вас може да се справи с възникнал проблем при съответната последна версия, актуализация или поправка на операционната система. След това просто трябва да изчакате, докато разработчиците от Apple отстранят грешката в следващата поправка на предложението и да преминете към нея, което ни дава още една причина, поради която ви препоръчваме да актуализирате вашето устройство по-често.

Заедно с всички промени, поправки на грешки и подобрена защита, които носи която и да е актуализация, вие ще разберете и дали тя работи правилно, а при положение, че това не е така, ще разполагате с възможност да се върнете към предишната. От друга страна, ако не сте актуализирали системата в продължение на по-дълъг период, дори и да сте създали Backup, няма да може да направите Restore и да се върнете към предната версия. Според практиката, Apple прекратява поддръжката на по-старите варианти, когато се появят два следващи, но тази година нещата са различни. Поддръжката на iOS 11 е прекратена с появата на първата поправка на новата версия.

Към днешна дата, всеки от вас може да инсталира iOS 12.0.1 или първата поправка на системата и да се върне към 12.0.0, стига вече предложението да е инсталирано и да сте направили предварителен Backup, а за да разберете повече за страхотните промени, с които се отличава новата версия на мобилната операционна система, посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.