imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вероятно част от тези промени ще намерят своето място в iOS 12


Според последната прогноза на Mark Gurman от преди няколко месеца, в рамките на тази година Apple не само ще изравни възможностите на iOS с тези на macOS още повече, но и всяко приложение ще може да бъде стартирано и през двете системи. Зад твърдението застава и Álvaro Pabesio, а ние имаме още една добра новина. Вероятно очакваната версия на мобилната операционна система ще може да работи дори с вече не толкова актуалното iPhone поколение 5S, но нека разгледаме и любопитните промени, които биха искали да видят в iOS 12 читателите на MacRumors.

Преди да разгледаме интересните промени и нови възможности, трябва да знаете, че към днешна дата нито един от изброените варианти не е подкрепен официално от Apple. Всички предложения са статистически базирани на потребителските отзиви и прогнози, идващи от форумите на MacRumors, което не означава, че част от изброените предположения няма да намерят своето място в очакваната операционна система.

Нов дизайн

Изглежда, че потребителите вече са свикнали с така наречения Flat дизайн, с който дебютира iOS 7 и въпреки малките промени в него при всяка следваща версия на операционната система, те биха искали да видят нещо изцяло ново, което за съжаление е малко вероятно да се случи. Сред желаните възможности присъства един изцяло нов затъмнен режим на темата или Dark Mode – различен от актуалната към днешна дата Smart Invert функция, Split View режим на екрана при iPhone, вариант за персонализиране на темата, обновен индикатор при промяна на силата на звук и вариант да видите с какъв заряд разполага батерията на всяко ваше свързано устройство.

Приложения

Нова и по-практична подредба на бутоните в приложението Camera, провеждане на конферентен FaceTime разговор с възможност за стартиране на Animoji в реално време, както и значително по-лесен вариант за търсене и откриване на каквото и да е SMS или пък iMessage съдържание в приложението Messages.

Функции

Заедно с iOS 11 се запознахме с вариант за разваляне на изградена връзка с Wi-Fi или Bluetooth мрежа през обновения Control Center, но явно разработчиците от Apple биха могли да се постараят още малко. Няма причина да не разполагаме с възможност да изключим изцяло съответния модул, примерно, след като натиснем и задържим пръст върху неговата икона. Do Not Disturb може да разполага с повече персонални настройки, като точен час, в който да се активира.

iPad

В тази категория исканите промени не са кой знае колко – просто всички iPhone приложения да намерят своето място и в таблета на Apple, но има и още нещо. Не малка част от потребителите биха искали да разполагат с възможност да свържат безжична мишка към своето устройство.

iPhone X

Потребителите желаят да видят наличието на Always-on display или вариант, който позволява да изберете точно какво съдържание да се визуализира на OLED дисплея на iPhone X при заключен екран, примерно часовник, дата или пък всякакъв вид известия.

Към днешна дата знаем само, че Apple планира да подобри стабилността на мобилната операционна система с очакваната нова версия, което изключва вероятността да се запознаем с голяма част от прогнозираните промени в официалната версия на iOS 12, а ние ви припомняме, че по време на WWDC 2018 в началото на юни, компанията ще представи първата тестова версия на разработката.

Източник: MacRumors

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.