imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Възможността за появата на iPad Pro с разпънат екран е реална


През последните няколко месеца разгледахме доста прогнози, които загатват за появата на iPad Pro поколение с разпънат екран във всеки край, премахнат Home бутон и вградена TrueDepth камера, която ще може да разпознае лицето на своя потребител. Не трябва да забравяме, че нито едно от любопитните предположения не е подкрепено официално от Apple, но това не означава, че вероятността да се запознаем с прогнозираната разработка е малка. Нека обобщим всички доказателства, които подкрепят твърдението.

Според Ming-Chi Kuo, който всеки от нас вече знае, че се е доказал със своите изключително точни прогнози, таблетът ще се отличава с екран от край до край и TrueDepth предна камера, но по-важното е, че зад това твърдение застават и не малка част от тестовите версии на iOS 12. Освен това, наскоро компанията подаде поредното си заявление в Евразийската икономическа комисия (EEC) за регистрация на два нови iPad модела – A1895 и A1980. Документацията не разкрива никаква част от техните характеристики, но от друга страна свидетелства, че Apple скоро ще ни изненада с новите поколения.

Също така не бихме могли да подминем и следата за появата на iPad Pro с разпънат екран и вградена TrueDepth предна камера, която разработчиците на компанията оставят в първата тестова версия на iOS 11.3. Filipe Espósito от iHelpBR открива присъствието на „modern iPad“ в кода на системата, което ни напомня за iPhone X. Месеци преди да се запознаем с иновативното десето поколение, то беше маскирано като „modern iPhone“ в тестовите версии на iOS 11, но нека видим и с какви технически характеристики ще може да се похвали очакваното устройство, според повечето източници.

  • 10.5 инчов Retina LCD модел с екран от край до край и малко по-малки външни размери от тези при актуалното поколение – висок 247.5 мм, широк 178.7 мм и дебел 6 мм и разпънат 12.9 инчов вариант отново с малко по-малки външни размери – висок 280 мм, широк 215 мм и дебел 6.4 мм (според последния доклад на Mac Otakara).
  • Премахнат 3.5 мм аудио изход или промяната, с която се отличават всички iPhone поколения след появата на iPhone 7 (според последния доклад на Mac Otakara).
  • Разпънат Retina LCD екран с диагонал от 11 инча при идентични външни размери с актуалното 10.5 инчово поколение и по-голям вариант с отново 12.9 инчов диагонал на екрана, но при по-малки размери на корпуса.
  • Премахнат Home бутон и вградена TrueDepth предна камера, която може да разпознае лицето на своя потребител.
  • Актуалното поколение разполага с процесор A10X Fusion и 4 гигабайта оперативна памет, които ще преминат през промяна, макар и да не става ясно точно каква. Според повечето източници, очакваните поколения ще се отличават с процесор A12.
  • Значително по-бързо 18 ватово USB-C зарядно устройство в комплекта.
  • Цената и на двете поколения вероятно няма да се различава от тази на актуалните към днешна дата устройства.
  • Операционна система, с която ще дебютират очакваните iPad Pro поколения – iOS 12.

Първата бета на iOS 12 добавя и един нов, идентичен с този при iPhone X жест за отваряне на Control Center, но през iPad. Вместо да го изтеглите от долната страна на екрана, трябва да прeкарате пръст от горния десен ъгъл към централната част, но има и още нещо. Иконата на iPad в петата бета на очакваната система се различава от тази в iOS 11. Стандартният Home бутон е премахнат, като заедно с него е намален значително и размерът на декоративната рамка около екрана. Тестовото предложение загатва и за iPad със заоблени ъгли на екрана, подобно на тези, с които може да се похвали iPhone X.

Вероятно прогнозираното устройство ще дебютира заедно с очакваните iPhone поколения през септември или няколко седмици по-късно, а за да си припомните характеристиките на последното шесто поколение iPad, посетете тази връзка.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.