imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вграден 5G модем в очакваните през 2020 MacBook поколения


Представените преди два месеца актуализирани MacBook Pro компютри се отличават с до 8-ядрени процесори Intel Core от осмо и девето поколение, до 32 GB оперативна памет, до 4 TB основна памет, True Tone дисплей панели, вградени Apple T2 чипове и подобрена клавиатура. Осем ядрените предложения достигат до двойно по-висока производителност спрямо 4-ядрените и до 40% по-висока, спрямо своя 6-ядрен предшественик, а ние имаме още една добра новина. Предположенията за появата на ицяло нов 16 инчов MacBook Pro през септември месец на тази година стават все повече, като до тях се подрежда и изцяло новата прогноза за MacBook поколения с вграден 5G модем през 2020-та.

Според последните данни на доказалия се със своите изключително точни прогнози Ming-Chi Kuo, в рамките на тази година Apple ще ни изненада и с 16 или 16.5 инчов MacBook Pro. За съжаление, не разполагаме с никаква информация относно характеристиките на прогнозираната разработка или поне до днес. Любопитната прогноза на DigiTimes от преди броени часове свидетелства за компютър с 16 инчов екран и съвсем малко по-големи размери на корпуса, спрямо 15 инчовото поколение, което ни навежда само на една мисъл. Вероятно разработката ще може да се похвали с изключително тънка декоративна рамка около своя екран.

Подозираме, че предложението ще разполага с доста по-мощен процесор, видео ускорител и с до 32 Gb оперативна памет, но има и още нещо. Последният анализ на Jeff Lin от IHS Markit също подкрепя това твърдение, като прогнозира машина с диагонал на екрана от 16 инча при резолюция от 3072 на 1920 пиксела, спрямо 2880 на 1800 пиксела при актуалното 15 инчово поколение, но нека да разгледаме и интересната прогноза за появата на MacBook поколения с вграден 5G модем през следващата година.

До този момент разглеждахме очакваната 5G технология единствено като опция за мобилните устройства на Apple, но явно високоскоростният модем ще намери своето място и в очакваните преносими компютри на технологичния гигант. Според DigiTimes, съвсем скоро или през 2020 година ще се запознаем и с първите MacBook поколения с вграден 5G модем, като за целта разработчиците от Apple ще трябва да намерят мястото на 15 керамични антенти в корпуса на очакваните компютри, което предполагаме, че няма да бъде никакъв проблем.

Стига прогнозата да се окаже достоверна, което вероятно ще бъде така, бихме могли да допуснем, че вграденият 5G модем ще може да работи и с 4G/LTE сигнал, а връзката с вашия мобилен оператор ще може да бъде осъществена по изключително лесен начин. Подобно на последното Apple Watch поколение, вероятно ще може да направите виртуално копие на вашата iPhone сим карта и да я използвате без значение дали смартфонът е около вашия MacBook или дали е включен или не.

Източник: MacRumors

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.