imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето с каква вградената памет ще разполага iPhone 8


Преди няколко часа видяхме прогнозираните дати, на които може да се появи очакваното осмо поколение iPhone. По всичко изглежда, че след по-малко от месец Apple ще ни запознае със своя смартфон от най-висок клас, но това не ни спира по никакъв начин да направим преглед и на още едно любопитно предположение, което загатва за размера на вградената памет, с която ще може да се похвали разработката.

Припомняме ви, че iPhone 8 ще се отличава с разпънат OLED екран с размер на диагонала от 5.8 инча, виртуален Home бутон, Touch ID технология от ново поколение, за която може да разберете повече, като посетите тази връзка и с изцяло нов лазарен сензор. Биометричната разработка ще може да разпознае вашето лице по доста точен и бърз начин дори и на тъмно, благодарение на разположения до нея инфрачервен сензор, но нека видим какво се крие и в стъкления корпус на устройството.

iPhone 8 ще разполага с по-мощен процесорен чип – А11, но това не е единствената промяна върху новата основна платка, за което за пореден път свидетелства китайската социална мрежа Weibo. Според публикацията на GeekBar, iPhone 8 ще дебютира в три варианта съобразно своята вградена памет или с капацитет от 64 GB, 256 GB и 512 GB. Вероятно първите две NAND Flash предложения се произвеждат от SanDisk и Toshiba, а третото от 512 GB ще идва директно от Samsung и SK Hynix.

Публикацията във Weibo не разкрива дали трите предложения ще окажат влияние и върху поколение 7S и 7S Plus, но за сметка на това загатва за капацитета на вградената оперативна памет. Очакваната празнична разработка и iPhone 7S Plus ще разполагат с RAM от 3 GB, докато iPhone 7S ще се задоволи с по-малките 2 GB и не на последно място – според Ming-Chi Kuo от KGI използваната DRAM оперативна памет е с между 10 и 15 процента по-бърза спрямо своя предшественик.

Източник: MacRumors

MB Pro July article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.