imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вградената TrueDepth камера в iPhone X набира популярност


Възможностите на iOS 11 са в състояние да впечатлят всеки потребител, но измежду тях съществуват и доста промени, които оказват отражение единствено върху смартфона на Apple от най-висок клас, което е съвсем разбираемо. Все пак iPhone X се отличава не само с разпънат във всеки край OLED екран и липсващ Home бутон, но и с една иновативна биометрична система, благодарение на която смартфонът може да разпознае лицето на своя потребител по изключително бърз и точен начин.

Всичко става чрез вградената TrueDepth предна камера. Устройството проектира 30 хиляди невидими точки върху вашето лице, чрез което изгражда негов триизмерен модел, а останалата част от процеса е съвсем ясна. Инфрачервената камера прочита вече изградената структура и я изпраща към мощния A11 Bionic процесор, но тези данни не се използват единствено за отключването на iPhone X. Технологията намира своето място в редица приложения и игри с елементи на добавена реалност, както и в страхотните анимирани емотикони в iOS 11.

За да се възползвате от Animoji, трябва да изберете някое предложение измежду всички налични, като еднорог, прасе или пък лисица и да застанете пред предната камера на устройството. Точно този вариант, който сте избрали, не само ще следва, но и ще възпроизвежда всяко движение на вашето лице, мимика или жест и то в реално време. Съобразно анимирания емотикон, вашият глас ще бъде трансформиран по тематичен начин, а ние имаме една добра новина. Приложението на вградената TrueDepth камера започва да излиза и извън рамките на iOS 11.

Ако използвате Snapchat през iPhone X, заложените анимирани емотикони в приложението отново ще се възползват от вградената TrueDepth камера, а ако вече сте инсталирали последната версия на социалното приложение, нищо не ви спира да разгледате и новите, съвместими с биометричната система в десетото поколение филтри. На пръв поглед това са само няколко AR маски, които може да поставите на вашето лице по стандартен начин, но има и една малка особеност. Тяхното визуализиране е доста по-реалистично, а всяко ваше движение ще бъде уловено с изключително голяма точност.

Може да актуализирате Snapchat през раздел Updates на App Store или да инсталирате приложението безплатно, като посетите тази връзка.

iPhone X July article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.