imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вградената TrueDepth камера в iPhone X набира популярност


Възможностите на iOS 11 са в състояние да впечатлят всеки потребител, но измежду тях съществуват и доста промени, които оказват отражение единствено върху смартфона на Apple от най-висок клас, което е съвсем разбираемо. Все пак iPhone X се отличава не само с разпънат във всеки край OLED екран и липсващ Home бутон, но и с една иновативна биометрична система, благодарение на която смартфонът може да разпознае лицето на своя потребител по изключително бърз и точен начин.

Всичко става чрез вградената TrueDepth предна камера. Устройството проектира 30 хиляди невидими точки върху вашето лице, чрез което изгражда негов триизмерен модел, а останалата част от процеса е съвсем ясна. Инфрачервената камера прочита вече изградената структура и я изпраща към мощния A11 Bionic процесор, но тези данни не се използват единствено за отключването на iPhone X. Технологията намира своето място в редица приложения и игри с елементи на добавена реалност, както и в страхотните анимирани емотикони в iOS 11.

За да се възползвате от Animoji, трябва да изберете някое предложение измежду всички налични, като еднорог, прасе или пък лисица и да застанете пред предната камера на устройството. Точно този вариант, който сте избрали, не само ще следва, но и ще възпроизвежда всяко движение на вашето лице, мимика или жест и то в реално време. Съобразно анимирания емотикон, вашият глас ще бъде трансформиран по тематичен начин, а ние имаме една добра новина. Приложението на вградената TrueDepth камера започва да излиза и извън рамките на iOS 11.

Ако използвате Snapchat през iPhone X, заложените анимирани емотикони в приложението отново ще се възползват от вградената TrueDepth камера, а ако вече сте инсталирали последната версия на социалното приложение, нищо не ви спира да разгледате и новите, съвместими с биометричната система в десетото поколение филтри. На пръв поглед това са само няколко AR маски, които може да поставите на вашето лице по стандартен начин, но има и една малка особеност. Тяхното визуализиране е доста по-реалистично, а всяко ваше движение ще бъде уловено с изключително голяма точност.

Може да актуализирате Snapchat през раздел Updates на App Store или да инсталирате приложението безплатно, като посетите тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.