imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вграждане на Apple Maps карти в интернет страници чрез MapKit JS


Ако искате да видите точно къде е паркирана вашата кола през Maps за iOS, просто трябва да отворите заложеното приложение, след това напишете Parked Car в полето за търсене на адрес и сте готови. Пред вас ще се визуализира информация как да стигнете до съответния автомобил, но има и още нещо. Освен от полезната Indoor функция, вече всеки от вас може да се възползва и от новата възможност за вграждане на Apple Maps карта, примерно в своята интернет страница чрез MapKit JS.

Преди всичко, за да разгледате карта на вътрешната част на избран обект, трябва вече да сте инсталирали последната версия на мобилната операционна система, което вероятно е така, но има и една малка особеност. Към днешна дата, обектите, които присъстват в така наречената Indoor категория са единствено големи търговски центрове и летища. За да се запознаете с всички съвместими варианти, посетете тази връзка, а ако се намирате в близост до някой от тях или просто искате да изпробвате полезната възможност, отворете заложеното приложение Maps.

Втората стъпка, която трябва да предприемете, е да преместите картата върху някой вече картографиран, примерно търговски център, след това да се приближите максимално до него и сте готови. Автоматично ще преминете във вътрешната част на сградата. От дясната страна на екрана ще се появи малък бутон с буквата G, което означава, че се намирате на приземното ниво. За да се качите на който и да е друг етаж, докоснете върху него и изберете своето желание. Повече за полезната Indoor функция може да разберете след като посетите тази връзка, а ние имаме една добра новина.

Подобно на Google Maps, вече може да споделите и Apple Maps карта с локация, на своята интернет страница, благодарение на полезната MapKit JS връзка. Просто трябва да копирате съответния Embed код, след това да го поставите някъде измежду вече каченото съдържание и сте готови. Картата с предварително отбелязаната локация ще се зареди автоматично от сървърите на Apple, но има и още нещо. Всеки потребител ще може да види точно по какъв начин да стигне до посочената локация спрямо своята, както и да зареди съответния адрес автоматично в своето приложение Maps за iOS или macOS.

Източник: 9to5mac

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.