imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Нови видеа и възможностите на iPad в комбинация с iOS 11


Вече всеки потребител може да инсталира официалната версия на iOS 11 и на своето устройство. Повече за стъпките, които трябва да предприемете за целта може да разберете, като посетите тази връзка, но не трябва да забравяте, че голяма част от промените в новата операционна система на Apple оказват влияние единствено върху таблетите на компанията.

Припомняме ви, че iOS 11 може да се похвали със страхотната Drag & Drop възможност, изцяло нов Control Center, който всеки може да персонализира, Dock за iPad и с новото заложено приложение Files. Благодарение на него имате достъп до вашето съдържание, дори и до това в iCloud Drive по всяко време. Files ни напомня за възможностите на Finder в macOS, но нека видим и новите видеа на компанията от поредицата How to, които отновно демонстрират страхотните възможности на iPad в комбинация с iOS 11.

Как да редактирате снимка

Никога не е било по-лесно да премахнете елемент от вашето изображение. Просто отваряте Pixelmator, избирате снимка, преминавате към менюто с наличните инструменти и докосвате върху Retouch. Остава да маркирате точно този елемент, който искате да изчезне и сте готови. Приложението ще го премахне автоматично, все едно никога не е присъствал във вашата снимка.

Copy и Paste между устройства с iOS 11

Преди всичко, ще се наложи да отворите новия Control Center и на двете устройства и да активирате не само вградения Wi-Fi модул, но и този за вашата Bluetooth мрежа. Остава само да докоснете върху желано за копиране съдържание през първото устройство, след това върху Copy, а в ответното устройство да изберете Paste и сте готови.

Как да преобразувате надпис в текст

За да превърнете ръчно написан текст или надпис от снимка в дигитален вариант, преди всичко ще се наложи да инсталирате GoodNotes. Останалата част е съвсем лесна. Просто ограждате съответния надпис чрез Apple Pencil, докосвате върху съдържанието и избирате Convert. Това е всичко, пред вас ще се появи съответният текст в дигитален вариант, който може да редактирате или споделите по стандартен начин с ваш приятел или колега.

Повече за последното поколение iPad Pro може да разберете, като посетите тази връзка, а за iOS 11, като натиснете тук.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.