imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Видео преглед на изцяло новата iPadOS система


Преди седмица и половина се запознахме с първата тестова версия на изцяло новата iPadOS операционна система или с поредната голяма стъпка на Apple в позиционирането на iPad Pro като алтернатива на мощен настолен компютър. Таблетите на Apple съвсем скоро ще разполагат с изцяло независима от iOS операционна система с изключително сериозни възможности, за което свидетелства и интересният видео преглед на първата бета на разработката, идващ от редакторите на MacRumors.

Не очаквайте кой знае колко сериозни визуални промени. На пръв поглед усещането не е изцяло променено, но за сметка на това, предложението ще може да се похвали с доста нови функции и полезни възможности, които определено не само ще подобрят „потребителското изживяване“, но и ще ви помогнат да използвате вашия iPad по един още по-професионален начин, а ето и основните промени, с които ще може да се похвали дългоочакваната разработка:

  • File management система или вариант да свържете дори външна USB памет, която ще се появи като Drive в заложеното приложение Files. Таблетът ще започне да прилича на вашия настолен или преносим компютър още повече.
  • Латентността на Apple Pencil преминава в ново измерение – от 20ms на 9ms.
  • Възможност да промените размерите на виртуалната клавиатура, дори да я смалите до толкова, че да пишете на нея само с една ръка, като същевременно с това няма да закрива важна част от екрана на устройството.
  • Местенето на курсора, копирането и поставянето на съдържание ще може да стане по един още по-лесен и удобен начин.
  • Вашият iPad, без значение от неговото поколение, ще може да бъде използван и като външен монитор на вашия настолен или преносим Mac.

Повече за очакваните нови операционни система на Apple може да разберете, след като посетите тази връзка, а според нас iPadOS е една огромна иновация или по-скоро доста сериозна промяна в таблетите на Apple, която със сигурност ще засили iPad продажбите на компанията в последното тримесечие на годината значително.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.