imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вижте каква част от вашите iPhone X приложения използва Face ID


Ако искате да деактивирате временно възможността за отключване на вашия iPhone с иновативната биометрична система Face ID, това може да стане съвсем лесно. Просто натиснете и задръжте бутона за включване и изключване на устройството, а след това отменете желанието си или пък го натиснете пет последователни пъти и затворете визуализирания Emergency раздел, а ние ще ви покажем как да разберете кои от вашите приложения използват вградената TrueDepth предна камера.

Преди всичко, нека разгледаме отново техническата страна на иновативната разработка, с която се отличава смартфонът на Apple от най-висок клас. Face ID не е просто технология, която е в състояние да разпознае вашето лице. Това е една изключително точна и сигурна биометрична система, чрез която всеки от вас може не само да отключи своя iPhone X, но и да потвърди самоличността си, примерно пред Apple Pay или някое приложение.

Всичко става изключително бързо и удобно. Системата обгражда лицето на съответния потребител с 30 хиляди невидими точки, създава негов триизмерен модел, а вграденият A11 Bionic процесорен чип го сравнява с вече съществуващ такъв. При установяване на съвпадение, ще получите достъп до устройството, но нека видим по какъв начин може да стигнете до всички инсталирани приложения, които се възползват от Face ID. Достатъчно е само да отворите системните настройки, след това да изберете Face ID & Passcode и сте почти готови.

Под раздел USE FACE ID FOR ще откриете всички приложения и услуги, които разполагат с право на достъп до вградената биометрична система. Първите няколко предложения са заложени в мобилната операционна система, а за да стигнете до разработените от трети страни варианти, просто докоснете върху Other Apps. По подразбиране и ако сте позволили тази опция при първоначалното включване на съответните приложения, те разполагат с право да използват системата. Ако искате това да се промени, просто изключете Face ID, като докоснете върху бутона от дясната страна на името на което и да е приложение.

За да позволите отново на някое от вашите инсталирани iOS приложения да използва вградената Face ID биометрична система, повторете описаните стъпки.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.