imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте къде сте паркирали своя автомобил през Maps за iOS


Битката между заложеното във всяко iOS устройство приложение Maps и Google Maps, реално погледнато е доста полезна за потребителите. Все пак разработчиците и на двете приложения се опитват по всякакъв начин да ни запознаят с някоя нова възможност, като тази, чрез която може да видим точно какво е времето върху избрана част от картата през Maps и измерването на разстояние в разработката на Google, а ние ще ви покажем точно по какъв начин работи Show Parked Location в авторското приложение на Apple.

Предполагаме, че вече сте преминали към iOS 11, но дори и да не сте, пред вас няма никаква пречка да се възползвате от полезната възможност, която ви позволява да видите точно къде сте паркирали своя автомобил. Show Parked Location в приложението Maps дебютира с десетата версия на системата, а за да се възползвате от предложението, преди всичко ще се наложи да отворите системните настройки на вашето iOS устройство.

При положение, че сте изпълнили горните стъпки, остава да активирате Show Parked Location и сте готови. Ако вашият автомобил може да се похвали с вграден или допълнително инсталиран Bluetooth модул или съвместима с iOS инфотеймънт система, всичко става по автоматичен начин. Всеки път, когато паркирате и напуснете своя автомобил, приложението Maps ще сложи отметка точно на тази част от картата, върху която се намирате, когато изградената Bluetooth връзка с вашето устройство прекъсне.

Останалите стъпки са съвсем лесни за изпълнение. Ако не помните къде сте паркирали своя автомобил, ще се наложи да отворите Maps, след това да докоснете върху иконата с малък автомобил или Parked Car и ще видите неговото точно местоположение и не само. Разполагате с възможност да докоснете върху Directions и вградената навигация ще ви покаже точно как да стигнете до съответната локация, но има и една малка особеност. При положение, че се намирате на паркинг на няколко нива, вероятно Show Parked Location няма да ви бъде от полза, а за да разберете повече за iOS 11, просто посетете тази връзка.

Източник: Cult of Mac

MBP vnoski

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.