imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вижте с колко 32 битови приложения разполага вашият Mac


Актуалната High Sierra версия е последната версия на настолната операционна система, която ще поддържа вече не толкова актуалните 32 битови приложения, а зад това твърдение застава и четвъртата бета на macOS 10.13.4. Предложението не може да се похвали с никакви промени спрямо предшествениците си, освен с появата на едно очаквано известие. Заедно с официалната версия на актуализацията, системата ще започне да предупреждава за ниската производителност на всяко 32-битово приложение, а ние ще ви покажем как да проверите колко от вариантите, които използвате, попадат в тази категория.

Припомняме ви, че macOS 10.13.4 се отличава с появата на вариант за синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга, Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация за предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании, Apple Music без никакви рекламни съобщения и с новото Smoke фоново изображение, но има и една особеност. За да инсталирате официалната версия на актуализацията, ще трябва да изчакате още няколко седмици, а до тогава нищо не ви спира да видите кои от вашите приложения няма да работят със следващата версия на операционната система.

Кликнете върху логото на Apple, което стандартно се намира в лявата част на основното меню, след това върху About This Mac и потърсете бутон System Report. Кликнете върху него и потърсете раздел Applications, който се намира точно под Software. Ако разполагате с повече приложения, вероятно ще трябва да изчакате известно време докато се визуализират всички варианти, а срещу името на всеки от тях, може да разберете дали разполага с 32 или 64 битова версия.

Дори и част от вашите приложения все още да не се отличават с 64 битов вариант, това не трябва да ви притеснява. Все пак следващата версия на операционната система вероятно ще се появи в края на летните месеци. Според практиката, Apple ще предостави възможност на всеки разработчик да коригира своите приложения в съвместим вариант с новите изисквания, а за да разберете повече за промените, с които ще може да се похвали очакваната версия на настолната операционна система, просто посетете тази връзка.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.