imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вариант за вписване в интернет страница чрез Touch ID или Face ID


Повече за персоналните Face ID настройки в iPhone X може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви запознаем с една изцяло нова API връзка, чрез която скоро ще може да използвате системата и извън рамките на вашето устройство.

Преди всичко, нека разгледаме отново техническата страна на иновативната разработка, с която се отличава смартфонът на Apple от най-висок клас. Face ID не е просто технология, която е в състояние да разпознае вашето лице. Това е една изключително точна и сигурна биометрична система, чрез която всеки от вас може не само да отключи своя iPhone X, но и да потвърди самоличността си, примерно пред Apple Pay или пък пред някоя предварително подготвена интернет страница, благодарение на новата API връзка.

Към днешна дата Safari не може да се възползва от полезната WebAuthn възможност, която позволява на вашия браузър да изгради връзка с вградената Face ID или Touch ID система, но това явно скоро ще се промени. Новата API връзка вече намери своето място в Chrome, Firefox и Edge, което означава само едно. Вероятно е въпрос на време разработчиците да се възползват от промяната, чрез която всеки потребител ще може да се впише в своя профил просто като погледне своя iPhone X или пък чрез стандартния сензор за пръстов отпечатък, но има и една малка особеност.

Не трябва да забравяте, че никаква част от взетите биометрични данни няма да напусне рамките на вашето устройство. Системата използва код за сверяване, чрез който или ще получите достъп, или ще бъдете отхвърлени и не само. Новата WebAuthn връзка може да ви позволи да направите и първоначална регистрация в интернет страница, подобно на вариантите за вход чрез вашия профил, примерно в някоя от социалните мрежи, които използвате. Това би бил просто един допълнителен вариант за вписване, от който ще могат да се възползват мобилните потребители.

При всички положения, налагането на новата WebAuthn връзка ще отнеме не малък период от време, а за да разберете повече за иновативната Face ID система, с която дебютира iPhone X, посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.