imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Връщане назад при въвеждане на текст през iOS устройство


Ако сте седнали пред своя Mac и направите грешка при въвеждане или пък обработка, примерно на някой текстови документ, винаги може да се върнете една или повече стъпки назад, като спуснете меню Edit и кликнете върху Undo, но има и по-лесен начин. Достатъчно е да използвате клавишната комбинация от cmd и z, а ние ще ви покажем как да се възползвате от полезната команда и през вашето iOS устройство, където нещата са малко по-различни.

Нека да започнем с iPad. Вероятно няма никаква нужда да правим какъвто и да е преглед на заложената Undo възможност. Без значение от поколението на вашия таблет, винаги може да се върнете една или повече стъпки назад, като докоснете върху стандартната икона за целта, разположена в горната лява част на екрана. За да предприемете обратното действие или да прескочите напред, просто докоснете върху втората икона и сте готови, но ако ви се налага да извършите подобно действие през вашия iPhone, нещата са доста по-различни.

Поради по-малките размери на екрана на което и да е iPhone поколение, спрямо таблетите на Apple, полезната Undo възможност е премахната от горната страна на виртуалната клавиатура, но има и още нещо. Дори и да искате да коригирате неудобството, това няма как да стане, но от друга страна не е никакъв проблем. Достатъчно е само да преминете през системните настройки, след това през General и Accessibility и да включите Shake to Undo.

При положение, че вече сте направили малката настройка, не ви остава нищо друго, освен да въведете текстово съдържание, след това да го коригирате и да се опитате да се върнете една стъпка назад. Просто разклатете своя iPhone малко по-рязко и на екрана ще се появи прозорец, чрез който да потвърдите своето действие. За да игнорирате Undo Typing, докоснете върху Cancel, а за да се върнете стъпка назад – Undo.

Разполагате с възможност да повторите командата неограничен брой пъти, а ние се надяваме, че с появата на очакваните iPhone поколения с разпънат екран през септември, ще срещнем и характерните бутони за iPad за връщане назад и преминаване напред и при смартфоните на Apple.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.