imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Всичко за официалната версия на iOS 12


Ако не сте регистриран разработчик в системата на Apple, но искате да изпробвате iOS 12, това може да стане веднага. Публичната бета на очакваната система е достъпна за всеки потребител. За да разберете как да я инсталирате и на вашето устройство, посетете тази връзка, но има и една особеност. Разработката ще дебютира след броени часове, заедно с очакваните iPhone поколения, а ние ви препоръчваме да изчакате нейната официална версия. Тя ще бъде достъпна за всеки потребител от 19 септември. 

С очакваната система разработчиците от Apple искат да ни запознаят с версия, която работи доста по-бързо и стабилно дори и с по-стари поколения iPhone и iPad, но нека видим и останалите промени, с които се отличава iOS 12.

Maps

Заложеното приложение е с преработен изглед на картата, включващ появата на зелени площи, сгради, водни басейни, пешеходни пътеки и не само. Скоро ще разполагате с възможност да се насладите и на информация за пътните условия в реално време, като трафик, участъци в ремонт и други подобни.

Battery Usage

Отново може да проверите точно кое приложение изразходва най-много енергия, но с една малка разлика. Графиките са преработени, като към тях вече е добавена и статистика, която може да ви покаже колко време екранът на вашето устройство е бил включен и изключен.

Screen Time

Полезната функция, чрез която всеки от вас може да види колко време прекарва в което и да е от инсталираните приложения и игри, с които разполага също преминава през малка промяна, спрямо първата бета на iOS 12. Малкият бутон за нулиране на отчетеното време е премахнат, възможността за задаване на лимит е позиционирана в долния край на екрана и не само. Появява се вариант да видите точно колко време сте използвали, както избрано устройство, така и всички свързани към вашия Apple ID акаунт устройства.

Notifications

Ако отворите системните настройки и изберете раздел Notifications, ще се запознаете с една изцяло нова възможност, чрез която всеки може да изключи Siri Suggestions, съобразно избрано приложение, но това може да се случи и автоматично. Достатъчно е само да не сте използвали съответната разработка дълъг период от време.

Други промени

  • Полезната функция за избор на парола от измежду всички запаметени в iCloud Keychain се отличава с променен дизайн, който на пръв поглед изглежда доста по-практичен.
  • Нов начален екран в заложеното приложение Voice Memos.
  • Когато отваряте заключено съдържание с Face ID, системата ще ви визуализира известие Scanning with Face ID.
  • Всеки надпис и име на албум в заложеното приложение Photos се отличава с по-голям и доста по-лесен за четене текст.
  • Подобрен механизъм за търсене на снимки в приложението Photos. Ако търсите, примерно 10-ти юни, пред вас ще се визуализират изображенията от тази дата, но подредени по години.
  • Ако отворите iPhone приложение през вашия iPad, разработката ще се визуализира в двойно по-голям размер.

Ако използвате iOS 11 и се питате дали очакваната нова версия на мобилната операционна система ще бъде съвместима и с вашия iPhone или iPad, имаме една добра новина. iOS 12 ще може да работи с всички устройства, които покрива и актуалната към днешна дата система, а ние нямаме търпение да се запознаем с официалната версия на iOS 12.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.