imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Всяко от очакваните iPhone поколения ще разполага с Face ID


Изцяло новата биометрична система, с която дебютира десетото поколение iPhone може да разпознае лицето на своя потребител по един изключително бърз и точен начин, a разработката функционира безпогрешно. Към днешна дата до нас не е стигнала информация относно проблем с Face ID или какъвто и да е пропуск в технологията, което ни навежда само на една мисъл. Вероятно в рамките на тази година иновативното биометрично предложение ще замени изцяло наложената Touch ID система.

Твърдението изглежда малко смело, но само на пръв поглед. Не трябва да забравяме, че прогнозата е подкрепена от Ming-Chi Kuo, който е известен със своите изключително точни анализи и предположения. Ако приемем, че 5.8 инчовият диагонал на екрана, с който разполага iPhone X ще намери своето място като размер и в очакваните поколения през септември, до него може да застане още едно OLED предложение с диагонал от 6.5 инча, а ние имаме една добра новина. Предположенията на KGI съвпадат изцяло и с последната прогноза на Gene Munster от Loup Ventures.

Вероятно освен двете OLED устройства ще видим и 6.1 инчовата Retina LCD разработка, отново с вградена TrueDepth предна камера, но и с една малка разлика в корпуса. Според повечето източници, той ще бъде изработен от метална сплав, подобно на поколение 6, 6S и 7, което освен че отрича появата на модул за безжично зареждане на вградената батерия, загатва и за една по-ниска продажна цена на продукта. Според последния доклад на Loup Ventures компанията, произвеждаща основните Face ID компоненти разширява своя производствен капацитет.

Gene Munster прогнозира доста сериозно покачване в приходите на Finisar и то само през втората половина на тази година, което не ни изненадва по никакъв начин. Съвсем скоро компанията ще може да разположи своите производствени мощности на завидната площ от 65 000 квадратни метра, благодарение на никак не малката инвестиция от страна на Apple в дружеството в размер на 390 милиона долара, а това може да означава само едно. Finisar ще се ангажира с производството на основните Face ID компоненти, които ще намерят своето място и във всяко от очакваните през септември iPhone поколения.

Източник: Apple Insider

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.