imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Прогноза за лазарен сензор от задната страна на iPhone 8


Представянето на iPhone 8 през септември наближава, а заедно с това ставаме свидетели и на все повече прогнози относно техническите характеристики на празничното поколение. Вероятно част от тях няма да намерят своето място в иновативното предложение, но има и източници, които вече са се доказали със своите точни предположения. Докладите на Ming-Chi Kuo определено изглеждат достоверни, а днес към тях може да се присъедини и една съвсем неочаквана промяна.

Според анализите на KGI и голяма част от останалите източници, iPhone 8 ще може да се похвали с разпънат 5.8 инчов OLED екран със съвсем малка 2.5D извивка във всеки край на стъкленото покритие. Стандартният Home бутон и вграденият в него Touch ID сензор ще изчезнат напълно, а в горната част на екрана ще се появи една изцяло нова лазерна технология. Нейната цел е да разпознае вашето лице по изключително точен начин, което може да остави сканирането на вашия пръстов отпечатък в миналото.

Задната страна на очакваното устройство ще разполага с изцяло стъклен панел и вертикално разположена двойна камера, но явно това не е всичко. Според последния и доста интересен доклад на Fast Company, около вградените обективи ще намери своето място и втори лазарен сензор, като неговото предназначение ще е доста по-различно от това на този, които е разположен в горната част на екрана.

Страхотната VCSEL технология или “vertical-cavity surface-emitting laser” ще може да определи разстоянието от задната камера до всеки обект, които се намира пред нея чрез лазерни лъчи и то по един доста бърз и точен начин. Данните от системата ще окажат положително влияние върху основната камера в режим на автоматично фокусиране. Задачата ще бъде изпълнена доста по-бързо и прецизно, но това не е единственото предназначение на вградения 3D лазер.

По всичко изглежда, че интересната VCSEL система ще окаже влияние и върху всяко приложение от категория “Добавена реалност”. Разстоянието между вас и всичко, което ви заобикаля ще може да бъде пресметнато доста точно, а поставянето и следването на виртуални елементи ще се отличава с изключителна прецизност.

Повече за iPhone 8 може да разберете, като посетите тази връзка, а за iOS 11, като натиснете тук.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.