imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вторите тестови версии на iOS 12.1.1 и macOS 10.14.2


Ако не сте проследили всички бети на iOS 12, припомняме, че представената в първите тестови варианти възможност за провеждане на колективен FaceTime разговор изчезна от системата с нейната седма тестова версия, което не е никакъв проблем. Както обещаха разработчиците от Apple, полезната промяна дебютира с първата актуализация на iOS 12 и macOS Mojave, които вече може да инсталирате, а ние ще ви покажем с какво се отличават вторите тестови версии на macOS 10.14.2 и iOS 12.1.1.

Не трябва да очаквате сериозни промени или появата на някоя нова възможност и при двете системи. Този път актуализацията не е основна, а поправка, което ни навежда само на една мисъл. Тя премахва грешки и подобрява защитата на вашето iOS устройство или Mac, за което свидетелстват и вторите тестови версии, но все пак има и една малка новост при мобилната система. След появата на iOS 12.1.1 отново ще може да се възползвате от функцията да направите Live Photo по време на FaceTime разговор, а ние ще ви припомним основните промени в iOS 12.1.

Възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор дебютира с първата актуализация на двете системи, които бяха представени с третото поколение iPad Pro с разпънат екран и TrueDepth, мощната Mac mini разработка и изцяло новото MacBook Air поколение с Retina дисплей. Ако вече сте закупили своя нов iPhone Xs, Xs Max или XR, с iOS 12.1 може да се запознаете и с полезната eSIM възможност. Цифровата SIM карта позволява да активирате втори клетъчен номер без да се налага да инсталирате още една карта, но има и една особеност. Мобилният оператор трябва да поддържа технологията.

Стига да разполагате със съвместимо устройство, ще може да се възползвате и от Depth Control в реално време, а не след като сте направили своята снимка, а на последно място поставяме и новите над 70 емотикони, част от стандарт Unicode 11. Заедно с всички промени и нови възможности, актуализацията поправя доста грешки и подобрява защитата на вашето устройство, а за да я инсталирате, отворете Settings, General, Software Updates и докоснете върху Download & Install, но преди това се уверете, че батерията е заредена на 100 процента.

Повече за официалната версия на първата актуализация на macOS Mojave, която се появи преди десетина дни може да разберете, след като посетите тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.