imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Вторник ще се запомни като един голям ден в историята на Apple


През последните 12 месеца и дори повече Apple положи доста сериозни усилия, за да отпразнува подобаващо десетата година от появата на първия iPhone и не само. Компанията вече започна да настанява своите служители в новата си централа по проект на студиото на Норман Фостър в Купертино, където ще дебютират всички очаквани продукти и операционни системи, заедно с празничния iPhone X. Значимото мероприятие ще стартира утре в 20:00 ч. наше време, но нека разберем малко повече за него.

По всичко изглежда, че през последните години нито едно от събитията на Apple не е предизвиквало чак толкова сериозен интерес, макар и по време на всяко от тях компанията да е акцентирала върху някой нов продукт или операционна система, но утре нещата ще са малко по-различни, поради не една или две основни причини.

Apple Park и Steve Jobs Theater

Не малка част от служителите на компанията вече са заели своите нови работни места в Apple Park, но макар и да остава още една не толкова сериозна част от довършителните работи и процесът по озеленяване на прилежащите площи, явно изграждането на 6-годишния проект вече е останало в миналото. Компанията ще представи своите нови продукти в Steve Jobs Theater. Тази подземна аудитория, която може да се похвали с капацитет от хиляда посетители, въртящи се асансьори и скрита зала, която вероятно ще видим утре.

Повече продукти от всякога

След почти денонощие ще се запознаем с 5.8 инчовото OLED предложение или с iPhone X, с iPhone 8 и iPhone 8 Plus, Apple Watch с виртуална СИМ карта, Apple TV от пето поколениe с възможност за възпроизвеждане на 4K съдържание и вероятно с един обновен вариант на страхотните AirPods слушалки, но тази информация не е официално потвърдена. Утрешната дата е запазена изцяло за празничния iPhone на Apple от най-висок клас, с който компанията ще отпразнува десетата година от появата на първото поколение, а заедно с иновативната разработка ще се запознаем и с iOS 11.

Акционерите няма да останат недоволни

Миналата финансова година не приключи кой знае колко впечатляващо за Apple, но нещата през тази стоят по-различно. Акциите счупиха всякакви рекорди, компанията достигна до пазарна капитализация от 800 милиарда долара, но това не е всичко. Анализаторите предвиждат, че тази стойност ще достигне до рекордните един трилион долара в рамките на следващата година, но нека да се върнем към настоящата. Собствениците на акции на Apple могат да очакват сериозен приход през следващите няколко месеца, зад което твърдение застава и появата на трите поколения iPhone след броени часове.

Източници: iClarified, Apple Insider, MacRumors

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.