imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето какво трябва да знаете за мобилното приложение Safari


Вероятно вече се наслаждавате на част от страхотните възможности, които може да ви предложи фабрично заложеният интернет браузър в мобилната операционна система iOS. Изключително популярното приложение обединява доста удобни функции, с които ще ви запознаем в днешната статия.

Първите няколко скрити възможности, на които ще обърнем внимание, са достъпни единствено от устройства, разполагащи с последната 10-та версия на мобилната операционна система iOS. Вероятно вече знаете, че за да отворите нов таб, трябва да докоснете върху стандартната за целта икона, а в отворения прозорец да изберете централно разположения плюс.

Разбира се, съществува и доста по-лесен и бърз начин. Докоснете и задръжте пръст върху иконата, която ще зареди всички отворени раздели, а в отвореното меню изберете New Tab. Вашето приложение автоматично ще отвори нов таб, а вие може да се възползвате от него по стандартен начин.

Страхотното приложение е в състояние да запази огромен брой отворени раздели, а точно тук идва и следващата удобна функция, от която могат да се възползват потребителите на iOS 10. Вече не е нужно да затваряте всеки един таб индивидуално. Отново докоснете и задръжте пръст върху стандартната икона, която ще зареди всички отворени раздели, изберете Close tabs и сте готови.

Следващата практична функция, с която ще ви запознаем, може да бъде изпълнена и от по-старо поколение мобилно устройство, задвижвано от iOS 9. В забързаното ежедневие, вероятността да затворите погрешен таб изобщо не е изключена, но знаете ли, че съществува възможност, благодарение на която може го възстановите?

Отворете вашите раздели по стандартен начин, а след това докоснете и задръжте пръст върху иконата за отваряне на нов раздел. Веднага ще се запознаете със списък, съдържащ последно затворените от вас табове. Просто изберете желан раздел и докоснете върху него, а той ще бъде възстановен автоматично.

Сигурни сме, че вече знаете как да се върнете на предна страница, но дали сте обърнали внимание, че при натискане и задържане на стандартната за целта стрелка, в долната лява част на екрана се зарежда списък с всички предишни страници? Разбира се, от тук може да изберете точно на коя от тях желаете да се върнете, а функцията може да бъде изпълнена и в обратен ред.

Вероятно вече сте се сблъсквали с проблемни мобилни уеб сайтове, а точно в подобни ситуации, вие бихте предпочели да се възползвате от настолната версия на страницата. Просто докоснете и задръжте пръст върху стандартната за обновяване икона, разположена в горния десен ъгъл на екрана, а в отвореното меню изберете Request Desktop Site, за да заредите по съвсем стандартен начин настолното съдържание на страницата.

Надяваме се, че изброените възможности ще превърнат времето, което прекарвате в интернет сърфиране през вашето iOS устройство, в още по-приятно занимание, а повече за страхотните възможности, с които разполага iOS 10, може да разберете, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.