imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето какво трябва да знаете за мобилното приложение Safari


Вероятно вече се наслаждавате на част от страхотните възможности, които може да ви предложи фабрично заложеният интернет браузър в мобилната операционна система iOS. Изключително популярното приложение обединява доста удобни функции, с които ще ви запознаем в днешната статия.

Първите няколко скрити възможности, на които ще обърнем внимание, са достъпни единствено от устройства, разполагащи с последната 10-та версия на мобилната операционна система iOS. Вероятно вече знаете, че за да отворите нов таб, трябва да докоснете върху стандартната за целта икона, а в отворения прозорец да изберете централно разположения плюс.

Разбира се, съществува и доста по-лесен и бърз начин. Докоснете и задръжте пръст върху иконата, която ще зареди всички отворени раздели, а в отвореното меню изберете New Tab. Вашето приложение автоматично ще отвори нов таб, а вие може да се възползвате от него по стандартен начин.

Страхотното приложение е в състояние да запази огромен брой отворени раздели, а точно тук идва и следващата удобна функция, от която могат да се възползват потребителите на iOS 10. Вече не е нужно да затваряте всеки един таб индивидуално. Отново докоснете и задръжте пръст върху стандартната икона, която ще зареди всички отворени раздели, изберете Close tabs и сте готови.

Следващата практична функция, с която ще ви запознаем, може да бъде изпълнена и от по-старо поколение мобилно устройство, задвижвано от iOS 9. В забързаното ежедневие, вероятността да затворите погрешен таб изобщо не е изключена, но знаете ли, че съществува възможност, благодарение на която може го възстановите?

Отворете вашите раздели по стандартен начин, а след това докоснете и задръжте пръст върху иконата за отваряне на нов раздел. Веднага ще се запознаете със списък, съдържащ последно затворените от вас табове. Просто изберете желан раздел и докоснете върху него, а той ще бъде възстановен автоматично.

Сигурни сме, че вече знаете как да се върнете на предна страница, но дали сте обърнали внимание, че при натискане и задържане на стандартната за целта стрелка, в долната лява част на екрана се зарежда списък с всички предишни страници? Разбира се, от тук може да изберете точно на коя от тях желаете да се върнете, а функцията може да бъде изпълнена и в обратен ред.

Вероятно вече сте се сблъсквали с проблемни мобилни уеб сайтове, а точно в подобни ситуации, вие бихте предпочели да се възползвате от настолната версия на страницата. Просто докоснете и задръжте пръст върху стандартната за обновяване икона, разположена в горния десен ъгъл на екрана, а в отвореното меню изберете Request Desktop Site, за да заредите по съвсем стандартен начин настолното съдържание на страницата.

Надяваме се, че изброените възможности ще превърнат времето, което прекарвате в интернет сърфиране през вашето iOS устройство, в още по-приятно занимание, а повече за страхотните възможности, с които разполага iOS 10, може да разберете, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

Beats article
Apple Inc. (AAPL)

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen. ... - Кликнете тук!