imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Възможностите на приложението Files в iOS 11


Значимите промени, с които може да се похвали iOS 11 определено не са за подминаване, но измежду всички от тях, няма да е никак зле да направим още един преглед на изцяло новото приложение Files. Реално погледнато в негово лице преоткриваме една мобилна версия на настолната разработка Finder, а за да се възползвате от нея не е нужно да предприемате никакви допълнителни стъпки, но само при положение, че вече сте инсталирали iOS 11.

В рамките на изцяло новото приложение може да откриете всяка част от съдържанието, което присъства на вашия iPhone или iPad и не само. Разполагате с достъп до файловете, които сте разположили във вашето iCloud пространство или друга облачна услуга, а за да прехвърлите съдържание от една папка в друга, просто докоснете върху съответния елемент и задръжте с пръст върху него. Остава само да го преместите върху папката, в която желаете да се появи и сте готови.

За да добавите различна от iCloud облачна услуга, единственото нещо, което трябва да направите е да свалите съответното приложение от App Store, да се впишете с вашия акаунт и сте готови. Предложението ще се появи автоматично в новата разработка Files, а вие може да разполагате със съдържанието между всяка услуга или пък устройство по стандартен начин, но това не единственото нещо, което ще ви направи впечатление веднага, след като отворите приложението.

Подобно на Finder, и в неговата, бихме казали мобилна версия, може да се възползвате от полезните маркери. Просто слагате определен цвят към неограничен брой файлове, а след това може да ги откриете съвсем лесно, като докоснете върху съответния цвят, но това не е всичко. Маркерите функционират с всяка облачна услуга, към която е свързано приложението Files.

За да добавите маркер към избран файл, просто докоснете върху него по-продължително и вдигнете пръст, за да се отвори менюто с разширени възможности. Остава да натиснете върху дясната стрелка, след това върху Tags, да изберете съответния цвят, на който желаете да отговаря избраният файл и да потвърдите действието си, като докоснете върху Done. През менюто с разширените възможности разполагате с право да копирате, преименувате, дублирате или изтриете съответния файл, а за да разберете повече за него докоснете върху бутон Info.

Голяма част от файловете, като снимки, видеа или пък различни видове документи биха могли да се отворят директно през приложението Files, но ако техният размер е по-голям или пък изискват специална разработка за преглед, ще се наложи да ги свалите и след това да ги отворите, което не е чак толкова притеснително. Ако използвате iPad, това може да стане, след като преминете в Split View режим на екрана и се възползвате от отново новата възможност Drag & Drop.

В раздел Recently Deleted, който наподобява изключително много Trash в настолната операционна система може да откриете всеки изтрит файл, като снимка, видео или документ, без значение откъде е премахнат. За да го възстановите, просто докоснете върху него и го преместете в някоя друга папка, а за да разберете повече за страхотните промени, с които се отличава iOS 11, посетете тази връзка.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.