apple-watchos-wwdc-2016_007-1403x789

Нови функции и в очакваната 3-та версия на watchOS

#Новини
2016. 06. 22.

Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 пусна бета версии на всички очаквани операционни системи, като през изминалите дни ви запознахме с iOS 10 и macOS Sierra. Днес ще обърнем внимание и на очакваната 3-та версия на операционната система watchOS, която задвижва всички смарт часовници на Apple.

Подобно на мобилната и компютърната операционна система, 3-тата версия на watchOS, макар и бета, разкрива както някои промени, така и много нови функции, които ще преобразят изцяло Apple Watch.

Apple фокусира усилията на своите разработчици върху усъвършенстването на интерфейса на операционната система – вече той е много по-лесен и интуитивен, заедно с него са добавени нови възможности, а някои Apple Watch приложения получават значителни подобрения.

Следните видео кадри ще ви запознаят с повишената производителност на операционната система, заедно с наличието на достатъчно много нови функции и промени:

Част от любопитните видео кадри отразяват наличието на изцяло обновен контролен център, а всички икони на фабрично заложените приложения могат да бъдат премахвани и добавяни отново през App Store. Хубаво е да знаете, че персонализирането на фабрично заложените приложения на вашия iPhone се отразява автоматично и на Apple Watch.

Операционната система работи много по-бързо, а възможността за въвеждане на ръкописен текст изглежда изключително удобна. Всяка една изписана буква или дума може да бъде подменена с друга подобна и дори стилизирана по един много удобен начин, чрез завъртане на основния бутон, което дава възможност на избор измежду всички налични варианти.

Наличието на всички останали нови функции и промени, които характеризират 3-тата актуализация на watchOS са демонстрирани в страхотното видео, а потребителите ще има възможност да се запознят с тях през септември месец, когато операционната система ще бъде пусната официално.

Източник: 9to5mac

Добави коментар