imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Wi-Fi връзка между компютър и вашето iOS устройство


Вероятно вече сте запознати с удобните възможности, които може да ви предложи настолната версия на iTunes, след като свържете вашето iOS устройство с асоцииран към него компютър. Съдържанието, с което разполага всяка една от страните, може да бъде пренесено на ответната по съвсем автоматичен начин, като синхронизацията може да бъде извършена и чрез вашата домашна или офис безжична мрежа.

Преди да ви запознаем с всяка необходима стъпка, която трябва да предприемете, за да синхронизирате вашите устройства по безжичен път, ще ви представим и основната разлика между двете връзки. Стандартната USB връзка се отличава с по-висока скорост на пренос на данни, но това не трябва да ви притеснява. Просто проверете състоянието на безжичния рутер и обърнете внимание на дистанцията между него и устройствата.

wifisync1

При положение, че горната проверка е изпълнена и вашите устройства са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа, трябва да се уверите, че всяко едно от тях разполага с идентичен Applе ID акаунт. Съвсем превантивна проверка, с която вероятно вече сте приключили, и трябва да свържете вашето iOS устройство с ответното чрез стандартна USB връзка.

Хубаво е да знаете, че описаната по-горе кабелна връзка се извършва еднократно. И така, отправете поглед към настолната версия на iTunes, изберете вашето устройство, кликнете върху Summary и маркирайте Sync with this “вашето устройство” over Wi-Fi. Запазете настройките, като кликнете върху Apply и разкачете кабелната връзка.

itunes-wi-fi-sync-b

Това е всичко, a вече iTunes разпознава вашето устройство като свързано, независимо, че липсва USB връзка. Синхронизацията може да бъде извършена по съвсем стандартен начин, просто изберете вид съдържание и кликнете върху Sync. Към традиционната USB синхронизация, може да се върнете по всяко време, след като свържете устройствата с кабел.

Удобната безжична синхронизация, може да бъде приложена и при положение, че разполагате с персонален компютър, задвижван от Windows, за което може да разберете повече, като посетите следната връзка.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.