imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Wi-Fi връзка между компютър и вашето iOS устройство


Вероятно вече сте запознати с удобните възможности, които може да ви предложи настолната версия на iTunes, след като свържете вашето iOS устройство с асоцииран към него компютър. Съдържанието, с което разполага всяка една от страните, може да бъде пренесено на ответната по съвсем автоматичен начин, като синхронизацията може да бъде извършена и чрез вашата домашна или офис безжична мрежа.

Преди да ви запознаем с всяка необходима стъпка, която трябва да предприемете, за да синхронизирате вашите устройства по безжичен път, ще ви представим и основната разлика между двете връзки. Стандартната USB връзка се отличава с по-висока скорост на пренос на данни, но това не трябва да ви притеснява. Просто проверете състоянието на безжичния рутер и обърнете внимание на дистанцията между него и устройствата.

wifisync1

При положение, че горната проверка е изпълнена и вашите устройства са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа, трябва да се уверите, че всяко едно от тях разполага с идентичен Applе ID акаунт. Съвсем превантивна проверка, с която вероятно вече сте приключили, и трябва да свържете вашето iOS устройство с ответното чрез стандартна USB връзка.

Хубаво е да знаете, че описаната по-горе кабелна връзка се извършва еднократно. И така, отправете поглед към настолната версия на iTunes, изберете вашето устройство, кликнете върху Summary и маркирайте Sync with this “вашето устройство” over Wi-Fi. Запазете настройките, като кликнете върху Apply и разкачете кабелната връзка.

itunes-wi-fi-sync-b

Това е всичко, a вече iTunes разпознава вашето устройство като свързано, независимо, че липсва USB връзка. Синхронизацията може да бъде извършена по съвсем стандартен начин, просто изберете вид съдържание и кликнете върху Sync. Към традиционната USB синхронизация, може да се върнете по всяко време, след като свържете устройствата с кабел.

Удобната безжична синхронизация, може да бъде приложена и при положение, че разполагате с персонален компютър, задвижван от Windows, за което може да разберете повече, като посетите следната връзка.

Black Friday article
Apple Inc. (AAPL)

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.