imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Возняк: Apple Watch е малко произведение на изкуството


Закръгленото лице от снимката е това на съоснователя на Apple – Стив Возняк, един от най-влиятелните и уважавани мъже в индустрията. Същият този Возняк в миналото се изказваше не особено ласкаво за най-новия продукт от портфолиото на компнията от Купертино – Apple Watch, наричайки го просто “луксозна фитнес гривна”.

Очевидно обаче в последно време нещо го е накарало да промени своето мнение:

Досега съм имал лош опит със смарт часовниците” – споделя Возняк. “Работата обаче е там, че Apple правят продуктите по-забавни от когото и да било. Ако се вгледате в дисплея, той е почти като произведение на изкуството… Ще бъде толкова специален. Всеки ще го забелязва, точно както сега, когато се разходите и гледате – този има iPhone, този има iPhone и този има iPhone. Много хора биха си казали: “Имаш правилния часовник, същия като моя”.

Wozniak-Nixie-Watch

Според Возняк много хора, които вече имат iPhone, ще си купят Apple Watch. Той очаква продажби от няколко милона за първата година.

Ако се огледате наоколо тези дни, особено сред по-възрастните хора – те все още носят много часовници – обикновено като бижута.” – твърди Возняк. “Младите не носят часовник – това е тенденцията. Това е въпроса за смарт часовниците: “Дали ще бъдат нов клас бижута, които се връщат на мода?”. Очевидно китката е свободна (за нови устройства), но трябва да бъде употребена по достатъчно добър начин.”

Според Возняк ролята на интелигентните аксесоари може да бъде много голяма по отношение на здравето, което може да бъде голям пазар в бъдеще. Например, ако има устройство, което непрекъснато измерва нивата на глюкоза, биха се разкрили големи пазарни възможности.

В същото интервю Возняк спекулира и за това какви евентуални биха били бъдещите творчески планове на Apple, споменавайки автомобили, които се управляват сами, както и за желанието му за подобряване на Siri. Той говори и за предстоящия филм за Стив Джобс. Возняк, чиято роля ще бъде изпълнявана от Сет Роугън, казва, че все пак се е чул няколко пъти с актьора. Цялото четириминутно интервю с Возняк можете да видите тук.

Източник BBC от Cult of Mac.

iPad Pro new vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.