imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Задаване на автоматичен отговор на писмо през Mail за iOS


Ако вашето iOS устройство или по-скоро заложеното в системата приложение Mail е неразделна част от работното ви ежедневие, нищо не ви спира да предприемете една съвсем малка настройка, която в определени моменти може да ви бъде от голяма полза. Задаването на автоматичен отговор на получено писмо ще покаже на ответната страна, че примерно сте в обедна почивка или пък в движение и предпочитате да се свърже с вас чрез телефонно обаждане.

За разлика от настолната macOS система, където всеки от вас може да зададе автоматичен отговор на който и да е мейл акаунт, при мобилната нещата стоят по различен начин. Преди всичко, за да се възползвате от полезната Automatic Reply възможност, сървърите на вашия мейл акаунт трябва да са подходящо конфигурирани за целта, на което условие отговарят, примерно тези на Exchange. Останалата част от вашата задача е съвсем лесна.

Отворете Settings, след това Accounts & Passwords (Mail, Contacts, Calendars при по-стара версия на iOS от 11), докоснете върху мейл акаунта, който желаете да връща автоматичен отговори и потърсете полезната Automatic Reply възможност, която стандартно се намира в долната част на екрана. Ако не я откривате, значи вашият мейл сървър не поддържа тази настройка, което не трябва да ви притеснява. Просто отворете уеб версията, примерно на Gmail и потърсете вариант за автоматичен отговор през заложените настройки.

При положение, че вашият мейл сървър поддържа полезната iOS настройка, просто включете Automatic Reply, след това отбележете кога автоматичният отговор на получено писмо да се изключи, като въведете съответната стойност в End Date, а под Away Message, ще трябва да напишете и краткото съобщение, което желаете да получи ответната страна. Това е всичко, докоснете върху Save, за да запазите настройките, излезте от Settings и сте готови. Вече заложеното приложение Mail ще отговаря автоматично на всяко получено писмо през съответния акаунт.

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.