imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Задължителна актуализация за macOS High Sierra 10.13.1


Преди няма и денонощие разбрахме за една малка, но и значителна грешка в последната версия на настолната система, която оказва влияние върху сигурността на macOS High Sierra. Всяко трето лице може да се впише във вашия Mac чрез стандартното администраторско име “root” и то без да се налага да въведе никаква парола за целта, което вече изобщо не трябва да ви притеснява.

Реално погледнато, не е толкова трудно да се справите с този неочакван пропуск в сигурността на вашата операционна система. Просто трябва да създадете потребител с име “root”, да изберете някоя сигурна парола за достъп и сте готови, но по-доброто решение е да инсталирате последната актуализация на macOS High Sierra, която се появи преди броени часове. Според Apple тя е задължителна за всички потребители на версия 10.13.1, но нека видим какво казва компанията за причиненото неудобство:

Сигурността на нашите потребители е основен приоритет за Apple, но за съжаление се сблъскахме с една доста неприятна грешка в macOS.

Веднага щом нашите инженери по сигурността разбраха за възникналия проблем започнаха работа по неговото отстраняване. Няма и денонощие по-късно актуализацията е готова, а от днес ще бъде инсталирана на всяка 10.13.1 версия на macOS по автоматичен начин.

Много съжаляваме за грешката и се извиняваме на всички потребители на Mac за неудобството, което може да им е причинил този пропуск в тяхната защитата. Нашите клиенти заслужават най-доброто. В момента сме в процес на проверка на всички системи, за да бъдем сигурни, че тази грешка няма да възникне отново, независимо под каква форма.

За да инсталирате актуализацията отворете App Store, преминете към раздел Updates и кликнете върху бутон Update, който е разположен в горната дясна част на екрана, точно срещу последния Security Update на системата. Остава само да изчакате процеса да приключи и сте готови. Вашият Mac ще се рестартира автоматично, а след като зареди системата, всеки от вас може да продължи да се наслаждава на нейните страхотни възможности, както винаги.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.