imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Автоматично заменяне на текст с емотикона през iOS 10


Социалните приложения заемат сериозна част от ежедневието на всеки от нас, но заедно с тях вероятно и вие доста често изпращате и по някоя друга емотикона. Определено един лесен начин да отговорите на съобщение, като изразите своята емоция по подходящ начин, но това ваше действие често може да се превърне и в една малко досадна задача.

Припомняме ви, че за да изберете някоя от заложените емотикони в iOS ще се наложи да превключите виртуалната клавиатура в Emoji режим. Просто докосвате върху стандартната икона за целта, върху която е визуализиран малък глобус, но при положение, че разполагате с повече клавиатури, като такава на английски и български език, често трябва да преминете през всяка от тях, докато стигнете до желаните емотикони.

1_setting_up_shortcuts_for_emojis

Въпреки че iOS 10 ни запозна с изключително широк набор от емотикони, до който може да стигнете през горните стъпки, има и един доста по-лесен начин да отличите вашите любими предложения и не само. Просто трябва да изпишете едно малко текстово съкращение, което ще бъде заменено по съвсем автоматичен начин с предварително свързаната с него емотикона, а ние ще ви покажем как да се възползвате от малката, но доста полезна възможност.

2_setting_up_shortcuts_for_emojis

Не очаквайте кой знае колко сложна за изпълнение настройка. Вероятно се досещате, че преди всичко трябва да отворите Settings и след това General. Остава да докоснете върху Keyboard, да преминете през Text Replacement и да отправите поглед към малкия плюс, разположен в горния десен ъгъл на екрана. За да добавите нова връзка, докоснете върху него, напишете точно това съкращение, което е най-подходящо в полето пред Phrase и изберете тази емотикона, която искате да застане зад ключовата дума.

3_setting_up_shortcuts_for_emojis

Това е всичко, но не трябва да забравяте, че в долното поле или в Shortcut може да изпишете и някоя дълга дума, която да отговаря на вашето ново съкращение.

Повече за iOS 10 може да разберете, като посетите тази връзка, а за новата версия на операционната система, която беше представена преди седмица, като натиснете тук.

IPhone X buy article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.