imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Автоматично заменяне на текст с емотикона през iOS 10


Социалните приложения заемат сериозна част от ежедневието на всеки от нас, но заедно с тях вероятно и вие доста често изпращате и по някоя друга емотикона. Определено един лесен начин да отговорите на съобщение, като изразите своята емоция по подходящ начин, но това ваше действие често може да се превърне и в една малко досадна задача.

Припомняме ви, че за да изберете някоя от заложените емотикони в iOS ще се наложи да превключите виртуалната клавиатура в Emoji режим. Просто докосвате върху стандартната икона за целта, върху която е визуализиран малък глобус, но при положение, че разполагате с повече клавиатури, като такава на английски и български език, често трябва да преминете през всяка от тях, докато стигнете до желаните емотикони.

1_setting_up_shortcuts_for_emojis

Въпреки че iOS 10 ни запозна с изключително широк набор от емотикони, до който може да стигнете през горните стъпки, има и един доста по-лесен начин да отличите вашите любими предложения и не само. Просто трябва да изпишете едно малко текстово съкращение, което ще бъде заменено по съвсем автоматичен начин с предварително свързаната с него емотикона, а ние ще ви покажем как да се възползвате от малката, но доста полезна възможност.

2_setting_up_shortcuts_for_emojis

Не очаквайте кой знае колко сложна за изпълнение настройка. Вероятно се досещате, че преди всичко трябва да отворите Settings и след това General. Остава да докоснете върху Keyboard, да преминете през Text Replacement и да отправите поглед към малкия плюс, разположен в горния десен ъгъл на екрана. За да добавите нова връзка, докоснете върху него, напишете точно това съкращение, което е най-подходящо в полето пред Phrase и изберете тази емотикона, която искате да застане зад ключовата дума.

3_setting_up_shortcuts_for_emojis

Това е всичко, но не трябва да забравяте, че в долното поле или в Shortcut може да изпишете и някоя дълга дума, която да отговаря на вашето ново съкращение.

Повече за iOS 10 може да разберете, като посетите тази връзка, а за новата версия на операционната система, която беше представена преди седмица, като натиснете тук.

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.