imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да запазите интернет страница през Safari за macOS


Промените в заложеното приложение Safari в iOS 11 не са кой знае колко съществени, което се отнася и за настолната версия на разработката. Вероятно най-голямото изменение при мобилната операционна система ще си остане корекцията при превъртане на съдържание при Accelerated Mobile Pages. Повече за интересната промяна може да разберете, като посетите следната връзка, а ние ще ви запознаем с една доста полезна възможност, с която се отличава настолната версия на Safari.

Припомняме ви, че разполагате с възможност да отпечатате съдържанието на желана интернет страница и то като игнорирате всички елементи около него, без да напускате рамките на настолната версия на Safari. За да видите какви стъпки трябва да предприемете за целта, натиснете тук, но защо да не запазите съответната страница на своя Mac вместо на хартиен носител?

Просто заредете точно тази интернет страница, която желаете да запазите, кликнете върху File през основното меню на Safari и изберете Save As. Остава само да посочите къде искате да бъде записан генерираният файл, да изберете формат Web Archive, да кликнете върху Save и сте готови. Вече може да прегледате вашата страница всеки път, дори и вашият Mac да не е свързан към интернет, когато отворите съответния .webarchive файл, но има и една малка особеност.

Съдържанието на запазената страница през заложеното приложение, заедно с всяка снимка, анимация или видео ще бъдат видими за вас по всяко време, но не и разположените връзки в нея. Подобен елемент ще ви пренасочи по автоматичен начин към оригиналната страница, която няма да зареди, ако не разполагате с активирана интернет връзка, но това е съвсем разбираемо. При положение, че по някаква причина искате да създадете архив от повече страници – това не е никакъв проблем. Разполагате с възможност да повторите описаните стъпки колкото пъти е необходимо.

Повече за настолната версия на Safari в macOS може да разберете, като посетите тази връзка.

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.